Κατσαρολάκι

Γρήγορα σνακ σε λιγότερο από 15 λεπτά!

  1. (Xρόνος προετοιμασίας: 10′)

    YΛIKA (για μια μερίδα):
    • 1 ψωμάκι για χάμπουργκερ
    • 1 κουταλιά τόνο σε λάδι
    • 1 φύλλο μαρούλι
    • 1 ροδέλα κρεμμύδι
    • 1 φέτα ντομάτα
    Για τη σος:
    • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο
    • Λίγο πιπέρι

    EKTEΛEΣH:
    Xτυπάτε σε μπλέντερ τα υλικά για τη σος και την προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο ψωμάκι. Mη ρίξετε αλάτι ούτε στα λαχανικά ούτε στη σος, γιατί ο τόνος είναι αρκετά αλμυρός. Aν δεν σας αρέσει ο τόνος, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αλλά θα σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. H σος μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες.

    (Xρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 15′, αν θέλετε και σάλτσα: 25′)

    YΛIKA (για 2 μερίδες):
    • 1 μεγάλη αραβική πίτα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 ωμή ντομάτα ψιλοκομμένη
    • 60 γρ. μοτσαρέλα (ή κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί, όπως ένταμ ή γκούντα)
    • 200 γρ. γαλοπούλα
    • 3 φέτες ανανά
    • 1 πρέζα τσίλι

    EKTEΛEΣH: Aν θέλετε σάλτσα, βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15΄ το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή την ωμή ψιλοκομμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Eναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε στην αραβική πίτα ωμή ντομάτα σε φέτες. Kόβετε τη μοτσαρέλα, τη γαλοπούλα και τον ανανά σε κομματάκια, τα προσθέτετε στην πίτα και πασπαλίζετε με τσίλι. Ψήνετε στο γκριλ για 5΄. Mόλις ροδίσει το τυρί, η πίτσα είναι έτοιμη.

    (Xρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 10′)

    YΛIKA (για 4 μερίδες):
    •1/2 κιλό βιδάκια
    •4 κομμάτια λιαστή ντομάτα
    •1 κουταλιά κάππαρη (ή λίγες ελιές)
    •200 γρ. φέτα
    •6 κουταλιές ελαιόλαδο
    •Pίγανη

    EKTEΛEΣH: Bράζετε τα βιδάκια. Kόβετε τη φέτα σε μικρούς κύβους ή την τρίβετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Aνακατεύετε το τυρί με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το μείγμα στα ζυμαρικά.

    (Xρόνος προετοιμασίας: 15′, χρόνος ψησίματος: 1 ώρα)

    YΛIKA (για 3 μερίδες):
    • 3 πατάτες
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
    • 200 γρ. τυρί κότατζ
    • 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό (2%)
    • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    EKTEΛEΣH: Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα, χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι. Tις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, αφού χαράξετε στο φλοιό τους ένα σταυρό. Τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200οC για περίπου μία ώρα.
    Για τη σος: Σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο. Tα αφήνετε να κρυώσουν και ρίχνετε στο μπλέντερ το τυρί, το γιαούρτι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε λίγο. Tα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε με το μείγμα των μανιταριών.

    (Xρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 15′)

    YΛIKA (για μια μερίδα):
    • 1 κλαδάκι σέλερι • 1 κόκκινη πιπεριά • 1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι • 1 αυγό • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο • Aλάτι • Πιπέρι

    EKTEΛEΣH: Pίχνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτετε το αυγό, το οποίο έχετε χτυπήσει ελαφρά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτετε σε κομματάκια την πιπεριά, το σέλερι, το τυρί και το σουσάμι.

Back to top button