Kidsnews

Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των δύο μαθητών στο Ζάρκο

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των κατοίκων του δ.δ. Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας στην εθελοντική προσφορά αίματος που διοργάνωσε o Μορφωτικός, Λαογραφικός Σύλλογος Ζάρκου «ΦΑΫΤΤΟΣ» σε συνεργασία με το γενικό νοσοκομείο της Λάρισας.

Η αιμοδοσία υλοποιήθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Ζάρκου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των δυο παιδιών, Γιάννη Καματσέλου και Χρήστου Μπουραζέλη, μαθητών του γενικού λυκείου Φαρκαδόνας που έχασαν τη ζωή τους στο πέταλο του Μαλιακού, πριν 12 χρόνια.

Αρκετοί κάτοικοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και έσπευσαν να δώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο και το αίμα τους, τιμώντας την μνήμη των δυο βλασταριών που με τον άδικο και αναπάντεχο χαμό τους βύθισαν στο πένθος ολάκερη την περιοχή.

Δώδεκα χρόνια μετά το συγκλονιστικό γεγονός, οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν και δεν θέλουν να ξεχάσουν τους 15χρόνους μαθητές, τα βλαστάρια τους, που τόσο πρόωρα και άδικα κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν το νήμα της ζωής πάνω στην «άνοιξη» της ηλικίας τους.

Οι μορφές, τα χαμόγελα, η ζωή τους, που έσβησε με μοιραίο τρόπο στις 27 Σεπτεμβρίου 2004, στο 173ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο Ασπρονέρι Φθιώτιδας, μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη τους, αφήνοντας το κατακάθι της θλίψης και του πόνου στις καρδιές.

Καταλήγοντας να σημειωθεί ότι στην τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας θα έχουν πρόσβαση όλοι οι δημότες του Ζάρκου και οι οικογένειες τους, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστούν.

Back to top button