KidsnewsSocial

Εορταστικό ωράριο με ανοιχτά καταστήματα Κυριακή 21 Απριλίου

Σε γιοτινούς ρυθμούς κινείται όλη η πόλη, με τους Τρικαλινούς να αναζητούν στην αγορά εδέσματα, δώρα και ότι χρειάζεται η περίοδος εορτασμού της Ανάστασης .

Πρώτο λόγο έχουν οι νονές και οι νονοί οι οποίοι αναζητούν βέβαια δώρα και λαμπάδες για τα βαφτιστήρια τους τηρώντας το έθιμο της εορταστικής περιόδου. Όπως επισημαίνουν από τα αντίστοιχα καταστήματα, η κίνηση στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες. Λαμπάδες και πασχαλινά αυγά έχουν την τιμητική τους λοιπόν, και προτιμούνται σε κάθε σχέδιο και τιμή κάνοντας ξεχωριστή τη μέρα της Ανάστασης.

Σε ότι αφορά τις γαστρονομικές μας προτιμήσεις, η αγορά κινείται επίσης στο ρυθμό των εορτών, με τα τσουρέκια και τα αρτοποιήματα της Πασχαλιάς να προτιμούνται από φούρνους και ζαχαροπλαστεία, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι λίστες παραγγελιών στα κρεοπωλεία της περιοχής.

Το ωράριο των καταστημάτων

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο Κυριακή 21 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο στην αγορά των Τρικάλων. Το ωράριο προσαρμόζεται πλέον τόσο στις ανάγκες των καταναλωτών όσο και στις ημέρες των εορτών με διευρυμένη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

Οι έμποροι περιμένουν αυξημένη κίνηση και στήριξη της τοπικής αγοράς.
Αύριο Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα στα Τρίκαλα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι ανοικτά πρωί (09:00-14:00) και απόγευμα (17:00-21:00).

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο (13:00 -19:00) όπως και το Μεγάλο Σάββατο (09:00 – 15:00).

Back to top button