Kidsnews

Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Τρικάλων: Το 65% των γυναικών θυμάτων βίας είναι μητέρες

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών η σημερινή 25η Νοεμβρίου, και τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι δομές στήριξης της γυναίκας δείχνουν ότι στο πολιτισμένο σήμερα, η βία είναι μια θλιβερή πραγματικότητα για αμέτρητες γυναίκες στον κόσμο. Γυναίκες ανεξάρτητα από τη χώρα που ζούνε, το οικονομικό επίπεδο, το μορφωτικό τους υπόβαθρο, το χώρο εργασίας τους… Γυναίκες που ζούνε τον εφιάλτη και τον πόνο της σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας καθημερινά.

Σήμερα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Τρικκαίων μαζί με μαθήτριες και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από την παρουσίαση δράσεων αλλά και στοιχείων για τη βία κατά των γυναικών στα Τρίκαλα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών όπως τόνισε η νομική σύμβουλος κα Ελευθερία Τζιουβάρα, συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια ζωής. Όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησε μέσα από την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας να σπάσει τη σιωπή στα Τρίκαλα ενώ μέσα από τη συνεργασία με πολλούς φορείς, να προσφέρει στήριξη και διέξοδο σε γυναίκες που ζούνε τον εφιάλτη της βίας.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 85% των θυμάτων έχουν υποστεί βία μέσα στην οικογένειά τους ενώ το 65% είναι μητέρες παιδιών. Παιδιών που μεγαλώνουν δηλαδή σε ένα βίαιο περιβάλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Φέτος, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τα νεαρά ηλικιακά στρώματα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών με τη βοήθεια της ψυχολόγου κας Αθηνάς Παχατίρογλου και του Κοινωνιολόγου κ. Πέτρου Αυξέντη, ανέλαβε πρωτοβουλία δράσης με το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Τα αποτελέσματα της δράσης παρουσίασαν τα παιδιά στην εκδήλωση καθώς και η καθηγήτρια κα Μανάρδου. Το φετινό πανό για την ημέρα, ήταν ένα δημιούργημα εξάλλου των μαθητών και μαθητριών σε συνεργασία με τον καθηγητή εικαστικών κ. Στάμου.

Μέσα από γραπτά τους, το δράμα της εμφυλης βίας βγήκε σε πρώτο πλάνο, με τα παιδιά να επισημαίνουν ότι η γνώση και η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για την ευαισθητοποίηση ενάντια σε ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο, που μπορούμε να εξαλείψουμε μόνο αν δράσουμε όλες και όλοι μαζί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μια μαθήτρια, “Μια νέα ημέρα χωρίς πόνο”.

Back to top button