Kidsnews

Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων – Καινοτομία και μάθηση

Αν μη τι άλλο το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων που άνοιξε τις πύλες του στην Καλαμπάκα, αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή και ευρύτερα για το Νομό Τρικάλων. Την ίδια στιγμή δημιουργεί νέα δεδομένα για την τουριστική προβολή των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής. Κυρίως όμως το αγαπάμε, γιατί αποτελεί έναν ακόμη χώρο που μπορούμε να επισκεφθούμε με τα παιδιά. Έναν ακόμη χώρο δράσης!

Το Πλανητάριο Μετεώρων προσφέρει τη δυνατότητα παρουσίασης – περιήγησης στα Μετέωρα, στην ευρύτερη περιοχή και την γεωμορφολογική της ιδιομορφία ενώ στην αίθουσα προβολής τρισδιάστατων βίντεο 110 περίπου θέσεων κινηματογραφικού επιπέδου, παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν το μοναδικό φαινόμενο των βράχων των Μετεώρων.

Είναι  ένα έργο καινοτομίας, ψηφιακής οικονομίας και ένα μαθησιακό εργαλείο.

Στα πλαίσια του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας» μπορείτε πλέον να συναντήσετε εκεί:

– Εγκατάσταση κινηματογραφικού επιπέδου υποδομών προβολής τρισδιάστατων (3D) βίντεο στην Καλαμπάκα – (που όμοιές τους ελάχιστες είναι στην Ελλάδα)

– Υλικό 3D προβολής, υψηλής ποιότητας, και περιλαμβάνουν 3D spots μυθολογικού περιεχομένου (virtual reality) και πραγματικού περιεχομένου.

Tο ωράριο λειτουργία του μουσείου Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων:

Ώρες λειτουργίας Μουσείου:

Δευτέρα – Παρασκευή: 9:30-14:30

Σάββατο: 10:30 – 13:30

Ώρες τακτικών προβολών:

Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00- 12:00 -13:00

Σάββατο : 12:00 – 13:00

Διάρκεια προβολής: 30’

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2432077997

Διεύθυνση: Π. Δημητρίου & Ν. Πλαστήρα

Δήμος Καλαμπάκας

 

Back to top button