Kidsnews

Μπουρίνι διαρκείας στο νομό Τρικάλων! Κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό τα Τρίκαλα-Πλατάνια ξεριζώθηκαν, δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις από υπόγεια

Στιγμές βιβλικής καταστροφής έζησαν οι κάτοικοι του δήμου Τρικκαίων και περιοχών του δήμου Πύλης από τη θεομηνία που ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα. Το γεγονός δε ότι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές είναι καθαρά θέμα τύχης αφού η μπόρα που ξέσπασε με τη μορφή τυφώνα δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης πλάτανος ξεριζώθηκε καταρρέοντας ευτυχώς προς την πλευρά του σιντριβανιού όπως επίσης και στην πλατεία της Λεπτοκαρυάς, ενώ σε κάθε σημείο της πόλης έπεσαν τεράστιοι κλώνοι δέντρων δημιουργώντας τόσο προβλήματα στην προσβασιμότητα όσο και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που διακόπηκε σε πολλά σημεία της περιοχής. Ανάλογα προβλήματα και στις συνοικίες γύρω από τα Τρίκαλα καθώς και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε χωριά του δήμου Πύλης όπου όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, έγιναν κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα μπλόκαραν τα φανάρια σε όλη την πόλη ενώ στο κέντρο επικρατούσε κομφούζιο με την αστυνομία να βρίσκεται σύσσωμη επι ποδός για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Πλημμυρισμένα υπόγεια με τις κλήσεις στην πυροσβεστική μόλις την πρώτη ώρα του κατακλυσμού να ξεπερνούν τις 80 για αντλήσεις και κατάρρευση δέντρων έδωσαν το στίγμα εξαρχής για το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε και συνέχιζε να πλήττει μέχρι και το βράδυ την ευρύτερη περιοχή με νεροποντές αλλά και χλαζοπτώσεις.

Πόλη χωρίς νερό!

Πέρα από τις διακοπές ρεύματος που μέχρι και αυτή την ώρα ταλαιπωρούν κατοίκους της περιοχής, τα Τρίκαλα απειλούνται και από διακοπή του νερού μιας και οι διακοπή στην ηλεκτροδότηση των περιφερειακών γεωτρήσεων δημιούργησε προβλήματα στην παροχή στο αντιλιοστάσιο με το δήμο να εφιστά την προσοχή των κατοίκων, για την ελάχιστη δυνατή χρήση νερού ώστε να επαρκέσει μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών.

kogiasDSCN1803 DSCN1794 DSCN1795 DSCN1799 DSCN1802

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλεπόταν να διαρκέσουν μέχρι και αύριο το βράδυ με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας να βρίσκονται επι ποδός ώστε από τη μία να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκλήθηκαν και από την άλλη να θωρακίσουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε χειρότερες ακόμη καταστάσεις.

Back to top button