KidsnewsSchoolicantera

Νίκος Φίλης: Κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και ζητά την παραίτηση της υπουργού Παιδείας – Η συνέντευξη Τύπου στα Τρικαλινά ΜΜΕ

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ των Τρικάλων παρέθεσε ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν κυρίως ζητήματα του χώρου της Παιδείας.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας για την παρούσα κατάσταση επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθεί το ταμείο ανάκαμψης για τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να ενισχυθεί η δημόσια παιδεία σε επίπεδο υποδομών κάτι που όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, με την κυβέρνηση να επιλέγει την ενίσχυση των ΜΜΕ, αμφιλεγόμενων εκπαιδευτικών διαδικασιών όπως ήταν τα σεμινάρια των επιστημόνων κοκ. Πέραν αυτών ο κ. Φίλης τόνισε ότι άμεσα θα πρέπει να υπάρξει διαμόρφωση της ύλης αλλά και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να διαχειριστούν τις αλλαγές που συντελούνται ή θα συντελεστούν, ενώ κάλεσε την υπουργό Παιδείας να μην εφαρμόσει τα σχέδια για αύξηση του εξεταστικού βάρους στις λυκειακές τάξεις.

“Έχουμε ζητήσει με επίκαιρη ερώτηση να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση στη Cisco και τη ζήτησαν και άλλα κόμματα. Αρνείται να την καταθέσει λέγοντας ότι αφού δεν χρειάστηκαν λεφτά δεν χρειάζεται να την καταθέσει στη Βουλή. Η αρχή προστασίας Προσωπικών δεδομένων, στην οποία προσέφυγε η ΟΙΕΛΕ ζήτησαν στοιχεία. Υπήρχαν υποψίες ότι με βάση τη σύμβαση υπήρχε παραβίαση προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών ανήλικων δηλαδή, και έστειλε μερικά στοιχεία, αρνήθηκε δηλαδή να την καταθέσει. Υπάρχει σύμβαση ή όλα είναι στο προφορικό; Κι αν είναι γραπτή γιατί κρύβεται;” Ανέφερε σχετικά με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που επέλεξε η κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως για τα δημόσια σχολεία, και η οποία παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα από την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Ο κ. Φίλης κατήγγειλε ότι μέσα από τη σύμβαση προβλέπετε η δυνατότητα αξιοποίησης των στοιχείων μαθητών και γονέων για εμπορικούς λόγους από την εταιρεία υλοποίησης, ενώ επισήμανε ότι το θέμα πρέπει να φτάσει στη Βουλή και όχι σε μια απλή ανάγνωση της σύμβασης στο γραφείο της κας Κεραμέως (όπως πρότεινε η ίδια η υπουργός) ώστε να διαπιστωθεί η διαδικασία επιλογής αλλά και τυχόν εμπλοκή της εταιρείας με αναθέσεις άλλων έργων του δημοσίου. Κατηγόρησε ακόμη μια φορά την κυβέρνηση και την κα Κεραμέως για αδιαφανείς διαδικασίες, ζητώντας να δώσει εξηγήσεις αλλά και να παραιτηθεί.

Στην ίδια κατεύθυνση, επισήμανε ότι υπήρξε αδιαφάνεια σε ότι αφορά την λήψη αποφάσεων για το κλείσιμο και το άνοιγμα των σχολείων αλλά και των προτάσεων της επιτροπής επιδημιολόγων, για τις οποίες ο Υπουργός Υγείας κ Κικίλιας, δεν ενημέρωσε τα κόμματα της Βουλής.

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με υγειονομική ασφάλεια» επισήμανε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να ανοιγοκλείνουν χωρίς μέτρα  όπως είναι η διασφάλιση μικρότερων τμημάτων, περισσότερων αιθουσών και προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου εδώ

https://www.facebook.com/watch/?v=2797898183779498

 

Back to top button