Kidsnews

Νονές και παιδιά με απαιτήσεις και σε καιρούς κρίσης; Βρίσκουμε λύσεις!

Η λαμπάδα, ένα δώρο και συχνά ένα σοκολατένιο αυγό (που ακόμα πιο συχνά περιέχει και αυτό το δικό του δώρο) είναι το σήμα κατατεθέν των πασχαλινών γιορτών για παιδιά και νονούς. Και παρά τη λιτότητα που επιβάλλουν έτσι κι αλλιώς οι μέρες που διανύουμε, κανένας νονός ή γονιός δεν μπορεί να αντισταθεί στη λαχτάρα του παιδιού για το δώρο του! Αυτό που έχει ήδη επιλέξει πολλές μέρες πριν και που ονειρεύεται κάθε βράδυ πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

barbie hotwheels

Βέβαια η τσέπη δεν επιτρέπει σπατάλες, ούτε περιττά έξοδα. Πλέον όλοι περιοριζόμαστε στα άκρως απαραίτητα και οι καταστηματάρχες που ζούνε και αυτοί την ίδια αγωνία με τους καταναλωτές και η αλήθεια είναι ότι καλύπτουν πια κάθε βαλάντιο.

«Οι τιμές τους είναι αρκετά λογικές όταν πρόκειται για κάτι απλό, όμως σίγουρα ανεβαίνουν όταν μιλάμε για επώνυμες λαμπάδες με παιχνίδια» μας απαντά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «JUNIOR TOYS» Βάιος Μπαμπανάρας

«Έτσι, κάποsxolika3ιος μπορεί να βρει μία λαμπάδα των 5 ευρώ, αλλά και τις επώνυμες που ξεκινούν από 10 και φτάνουν και τα 40ευρώ. Μιλάμε για λαμπάδες που συνοδεύονται από επώνυμο παιχνίδι» συμπληρώνει.

Εκείνο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην αγορά των παιχνιδιών, αλλά γενικότερα στην αγορά είναι η στροφή προς οικονομικά προϊόντα.«Παλιά υπήρχε μία οικονομική άνεση. Κατά 80%-90% οι γονείς και τα παιδιά προτιμούσαν τα επώνυμα παιχνίδια και κατά 10% περίπου ανώνυμα» απαντά ο κ. Μπαμπανάρας και προσθέτει «Παλιά αγόραζαν χωρίς να σκεφτούν το οικονομικό, παρά μόνο να ικανοποιήσουν το κάθε παιδί. Σήμερα αγοράζουν όσο αντέχει η τσέπη».

Παρόλα αυτά πρώτα στις προτιμήσεις των παιδιών εξακολουθούν να παραμένουν τα διαφημιζόμενα παιχνίδια και τα πολύ επώνυμα. Τα κορίτσια προτιμούν τις Barbie, τις Monster High με χτενίσματα, τατουάζ ή πατίνια. Από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για αγόρια είναι ο παιχταράς, Hot Weels, playmobil και χελωνονιντζάκια αλλά και Starwars μιας και φέτος έχουν την τιμητική τους.

pasxa

Back to top button