KidsnewsΥγεία

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Καταγγελίες της ένωσης γιατρών για επικίνδυνα και εξαντλητικά ωράρια στην παιδιατρική κλινική

Με εξαντλητικά ωράρια που κρίνονται έως και επικίνδυνα για την υγεία των μικρών ασθενών αναγκάζονται να εργάζονται οι παιδίατροι του Νοσοκομείου Τρικάλων σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Τρικάλων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και πολλά πλέον χρόνια και που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή η προσπέλασή του.

Όπως αναφέρουν στην καταγγελτική επιστολή τα μέλη του ΔΣ, «To Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.ΚΥΤ καταδικάζει και καταγγέλλει την απόφαση του απελθόντος Δ.Σ του Γ.Ν.Τ. με την οποία οι συνάδελφοι παιδίατροι, εντέλλονται να εργάζονται για 32 ώρες αδιάκοπα, 10 φορές το μήνα ο καθένας.

Η παραπάνω απόφαση οδηγεί σε σωματική, ψυχική, πνευματική εξάντληση τους συναδέλφους και καταπατά όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, (υπενθυμίζουμε την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου προς την Ελλάδα λόγω της παράβασης της νομοθεσίας που αφορά στο μέγιστο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των ιατρών) ενώ αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία, λόγω της μη ασφαλούς παροχής υπηρεσιών υγείας που θα μπορούσαν να προκύψουν από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας των συναδέλφων.

Καταγγέλλουμε ότι η απόφαση πάρθηκε χωρίς πλειοψηφια (2 υπέρ-2 κατά), αλλά προσμετρήθηκε ως «διπλή»!!! η ψήφος του απελθόντος υποδιοικητή και ως εκ τούτου την κρίνουμε αυταρχική, παράνομη και σκοτεινή, φέρνοντας στη μνήμη μας παρόμοιες αποφάσεις την άνοιξη του 2015, οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση συναδέλφου, οξύνοντας το πρόβλημα στην παιδιατρική.

Απευθυνόμαστε προς την κοινωνία βροντοφωνάζοντας: Η στελέχωση των νοσοκομείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τις κλινικές και τα νοσοκομεία δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι αλλά οι αστικές κυβερνήσεις του παρελθόντος και του παρόντος οι οποίες επιλέγουν ως εταίρους την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. με την οποία υπογράφουν μνημόνια, οδηγώντας την δημόσια υγεία σε ξεπούλημα, βορά στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Συμπαραστεκόμαστε δυναμικά και ενεργά με κάθε μέσο στον αγώνα των συναδέλφων. Ζητάμε άμεση ακύρωση της απόφασης από το νέο Δ.Σ.»

Back to top button