KidsnewsΥγεία

Ο ιός που “δεν κολλάει” στα παιδιά αδειάζει κατασκηνώσεις και θέτει σε συναγερμό ολόκληρες περιοχές

Τρία παιδιά από τη Βέροια, μια 15χρονη σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική κι ένας Σέρβος τουρίστας που είχε τροχαίο κι έτσι αποκαλύφθηκε ότι ήταν θετικός, μεταξύ των προσβληθέντων από τον κορονοϊό το προηγούμενο 24ωρο.

Πάνω από 100 παιδιά έχουν φύγει από την κατασκήνωση στη Χαλκιδική όπου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό η 15χρονη. Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Χρήστος Σκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι “το κορίτσι ανέβασε πυρετό 37,4 και αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό. Η 15χρονη απομονώθηκε στο αναρρωτήριο και ειδοποιήθηκαν οι γονείς της. Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη και απομάκρυναν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση. Πρόσθεσε ακόμα ότι τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του ιού και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Στην κατασκήνωση συνολικά φιλοξενούνταν περίπου 900 παιδιά, όπως είπε. Μέχρι στιγμής και μετά το κρούσμα κορονοϊού στις εγκαταστάσεις, έχουν φύγει πάνω από 100 παιδιά τα οποία πήραν οι γονείς τους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το κορίτσι σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική, θετικά διαγνώστηκαν αλλά τρία ανήλικα παιδιά από τη Βέροια. Τα δυο νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, ενώ το τρίτο παρέμενε μέχρι χθες τουλάχιστον, σε περιορισμό στο σπίτι του.

Γενικότερα, τα κρούσματα  αυξάνονται.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η διασπορά των συγκεκριμένων κρουσμάτων παραμένει ακόμη άγνωστη ενώ θυμίζουμε ότι προ μηνός, τα παιδιά δια στόματος του κ. Τσιόρδα, δεν κολλούσαν και δεν μετέδιδαν εύκολα…. Φαίνεται ωστόσο ότι το μόνο που συγκράτησε την επέκταση του ιού στη χώρα ήταν οι περιορισμοί.  Σε λίγες μέρες βέβαια ανοίγουν σύνορα σε Βρετανούς και Σουηδούς και ταυτόχρονα συζητούνται μέχρι και τοπικά lock down εντός της χώρας αν χρειαστεί.

 

 

Back to top button