Κατσαρολάκι

Σήμερα το μενού έχει ψαρόσουπα βελουτέ!

Υλικά:
1 κιλό ψάρια επιλέξτε ανάμεσα σε: βακαλάο, ροφό, σφυρίδα, σκορπίδια ή άλλα ψάρια για σούπα.
ψύχα από κολοκύθα
1 κιλό πατάτες
1 μάτσο σέλινο
5 καρότα κομμένα
6 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
λάδι
αλάτι-πιπέρι
2 λεμόνια τον χυμό τους
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε πολύ νερό και τα ψάρια να βράσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπερι,1 κρεμμύδι  1 πατάτα και 2 καρότα.  Μόλις βράσουν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε τον ζωμό.
Βήμα 2ο:
Βάζουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό των ψαριών, τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά. Εάν θέλουν συμπλήρωμα νερού, ρίχνουμε γιατί χρειάζεται αρκετό για να βράσουν πολύ καλά.
Βήμα 3ο: 
Βάζουμε στο μπλέντερ τα λαχανικά όπως είναι βρασμένα με τον ζωμό και το κάνουμε χυλό μέχρι να γίνει βελουτέ. Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσει για 3 λεπτά και αμέσως σερβίρουμε για να είναι ζεστή η σούπα.

Back to top button