Schoolicantera

Τι αλλάζει στα σχολεία των Τρικάλων – Υποβαθμίσεις και καταργήσεις σχολείων στην περιοχή

Με υποβαθμίσεις, καταργήσεις αλλά καμία αναβάθμιση στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων προχωράμε προς τη νέα σχολική χρονιά μιας και προχθές αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν οι σχετικές αποφάσεις στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υποβαθμιστεί το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Διαλεκτού από 4θεσιο σε 3θεσιο καθώς επίσης και το Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου. Για την απόφαση αυτή ο κ. Χρήστος Μπουλούμπασης ανέφερε σχετικά ότι ήταν αναμενόμενο δεδομένου ότι τα παιδιά συνεχώς μειώνονται και ο αριθμός τους δεν ήταν αυτός που απαιτείται πλέον. Ειδικά για το Καστράκι, ανέφερε ότι πολλοί γονείς επιλέγουν να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στην Καλαμπάκα μιας και εργάζονται εκεί με αποτέλεσμα ωστόσο να μειώνεται ο αριθμός των παιδιών και το σχολείο να αποδυναμώνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

 

Τα σχολεία που καταργούνται είναι αυτά του Κακοπλευρίου και το νηπιαγωγείο της Αγίας Κυριακής καθώς και των Καλογήρων που επί τριετίας παρέμεναν χωρίς παιδιά. Σύμφωνα με την απόφαση πάντως δεν έχουμε συγχωνεύσεις σε σχολεία της περιοχής όπως δεν έχουμε και αναβαθμίσεις παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις.

 

Ανάμεσα σε αυτές και του Πετρωτού, που ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται συνεχώς και για ελάχιστο δεν δικαιολογεί να γίνει 12θεσιο με αποτέλεσμα να μένει 10θεσιο. Το πρόβλημα βέβαια λύνεται κάθε φορά από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων, που σε κάθε περίπτωση προβαίνει σε παρεμβάσεις ώστε να επιλυθούν τέτοιου είδους ζητήματα.

Back to top button