KidsnewsSchoolicantera

Χιλιάδες παιδιά στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων – Δραστηριότητες, κόστος και ωράριο λειτουργίας

Στα 3.912 ανέρχεται ο αριθμός των παιδιών που εντάσσονται στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων  για το σχολικό έτος 2018-2019. Η λειτουργία δε των ΚΔΑΠ μέχρι και τις 10 το βράδυ, καθώς και η επιπρόσθετη δράση της ρομποτικής,  φαίνεται ότι έχει ενθαρρύνει τους γονείς να επιλέξουν το θεσμό που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για παιδιά κάθε ηλικίας.

Όπως επισημαίνεται από την πλευρά του Δήμου, «Από το 2015 ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοστάτησε στην προστασία και τη μέριμνα για τα παιδιά και την οικογένεια, βελτιώνοντας και ενισχύοντας τις δράσεις στα ΚΔΑΠ. Έτσι, επέκτεινε τη λειτουργία τους και προσθέτει συνεχώς ειδικότητες και δράσεις. Ειδικά φέτος, με το μεγάλο ενδιαφέρον που αναπτύσσεται για τη ρομποτική ο Δήμος Τρικκαίων, προσέθεσε και μαθήματα ρομποτικής.
Επίσης, υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις για τα παιδιά, αναλόγως συγκεκριμένων προϋποθέσεων που πρέπει να τηρούνται».

Οι σχετικές αιτήσεις εγγραφής ή επανεγγραφής, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συμπληρωθούν, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, στην ενότητα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (υποενότητα Κοινωνική Μέριμνα και Αλληλεγγύης, υποσελίδα Τμήμα Παιδικής Μέριμνας).

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ∆ΑΠ) ∆ήµου Τρικκαίων είναι Μονάδες στις οποίες απασχολούνται παιδιά ηλικίας από 5 – 12 χρόνων με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

*****************

Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

 

Για 3912 παιδιά και φέτος απογευματινά ΚΔΑΠ στον Δ. Τρικκαίων

Back to top button