Kidsnews

Έμαθαν για τη σωστή διατροφή παίζοντας!

Hμερίδα με θέμα «Ισορροπημένη Διατροφή του Παιδιού» πραγματοποίησε το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο της Πηγής Τρικάλων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Πηγής, σε συνεργασία με τους νηπιαγωγούς Βάσω Καλαντζή, Κωνσταντίνο Σιαμπαρίνα και Ρούλα Σαργιώτη, διοργάνωσαν την εκδήλωση, που είχε χαρακτήρα ενημερωτικό και εκπαιδευτικό για τα παιδιά και τους γονείς τους.
Η προσκεκλημένη ομιλήτρια Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου,  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών για την ενδεδειγμένη διατροφή κατά τη νηπιακή και παιδική ηλικία. Τόνισε, ιδιαίτερα, την αξία των οικογενειακών γευμάτων, καθώς και το ρόλο των γονέων ως πρότυπα καλών και κακών συνηθειών διατροφής και άσκησης.

Στο πλαίσιο του βιωματικού χαρακτήρα της εκδήλωσης, τα παιδιά τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα για την υγιεινή διατροφή και επιδόθηκαν σε γευστικές δοκιμές νέων γι αυτά τροφίμων!Συγκεκριμένα, τα παιδιά βρέθηκαν σε ένα μπουφέ με θρεπτικά τρόφιμα, όπως φυστικοβούτυρο,ταχίνι, σπαράγγια, λιναρόσπορο, γλυκοπατάτες, ανανά, αποξηραμένα φρούτα, μπρόκολο, παστέλι, κέικ καρότου και πολλά άλλα, τα γνώρισαν και μάλιστα τα δοκίμασαν με ιδιαίτερη χαρά! Αξίζει να τονίσουμε ότι όλα τα παιδιά δοκίμασαν τα νέα τρόφιμα, γεγονός που επιβεβαιώνει τον αποτελεσματικό ρόλο της μίμησης στη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών!

Back to top button