Kidsnews

Ένα σκίτσο από το βυθό της απανθρωπιάς της Δύσης

Μας πνίγουν οι θάλασσες που μας χωρίζουν. Ο κόσμος που θέλει «εγγυήσεις» για να σου δώσει το χέρι ακόμη κι αν είσαι μισή ανάσα από το χαμό σου.

Τις ράβει στο εσωτερικό του μπουφάν του. Ένα σημείωμα από τον “άλλο κόσμο”. Συστατική επιστολή… «Άριστος μαθητής». Τι άλλη «εγγύηση» να τους δείξει. Όλες θα έχουν χαθεί… Σπίτι, παιχνίδια, ρούχα, ίσως και όλοι οι δικοί του.

Μια συστατική επιστολή για την υπηρεσία της υποδοχής. Για τους υπαλλήλους της…εμάς δηλαδή τους φρουρούς της Δύσης των «αρίστων». Λες και δεν φτάνει η λέξη άνθρωπος…

Κι έγινε σκίτσο αυτή η τρέλα του κόσμου που μας πνίγει κι εμάς μέσα σε έναν ωκεανό «επιφυλάξεων». Εκείνες που λένε «Κρίμα τα παιδιά. Τι φταίνε;;; Αλλά…», «Δεν είμαι ρατσιστής. Αλλά…». Εκείνο το «αλλά» που δεν μας αφήνει να ενώσουμε τις «στεριές» μας. Να σώσουμε τα παιδιά μας…

*Η Ιταλίδα Cristina Cattaneo υπήρξε για πολλά χρόνια ιατροδικαστής και έχει κάνει πολλές νεκροψίες σε μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Faceless Wrecks, Raffello Cortina Editore». Μεταξύ των εκατοντάδων θλιβερών ιστοριών απεγνωσμένων ανθρώπων, περιγράφει και την ιστορία ενός 14χρονου αγοριού από το Μάλι που πνίγηκε στη Μεσόγειο, αναζητώντας την ελπίδα.
Επάνω του δεν είχε χαρτιά, αλλά μέσα στα ρούχα είχε ράψει τον έλεγχο από το σχολείο που είχε πάρει, για να δείξει όπου έφτανε ότι είναι καλός μαθητής…
Το σκίτσο του Makkox δημοσιεύτηκε σε ιταλική ενημερωτική ιστοσελίδα και δείχνει το παιδί στο βυθό όπου τον συγχαίρουν οι κάτοικοι της θάλασσας.

Back to top button