KidsnewsSchoolicantera

Αθ. Λινού – Ζητά να χωριστούν στο μισό ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα

Η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, μιλώντας χθες στο MEGA, υποστήριξε ότι δεν αποδίδουν οριζόντιες αποφάσεις, δηλαδή τα σχολεία να είναι γενικώς κλειστά, και ότι θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα.

«Για παράδειγμα, η αποστασιοποίηση των παιδιών στα σχολεία. Καινούργιες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά μεταδίδουν τουλάχιστον όσο και οι ενήλικες, δεν έχουν αυτή την ειδική προστασία που νομίζαμε, μπορεί να έχει σχέση και με τις μεταλλάξεις του ιού. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα για να αραιώσουν οι τάξεις», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τη Θεσσαλονίκη που έχει ανοιχτά σχολεία, η Αθηνά Λινού είπε ότι στην Αθήνα υπάρχει μεγαλύτερη βιομηχανία, μεγαλύτερη χρήση ΜΜΜ και πολλά συστεγασμένα σχολεία.

Αμέσως μετά τόνισε: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα σχολεία. Πρέπει το υπουργείο Παιδείας να κάνει κάτι. Να προσλάβουν άμεσα εκπαιδευτικούς, να γίνονται μαθήματα και πρωί και απόγευμα, με μισούς – μισούς μαθητές. Γιατί το να μένουν με τηλεκπαίδευση που προκαλεί και ανισότητες μεγάλες, δεν έχουν όλα ίδια πρόσβαση, όπως τα παιδιά σε ευαίσθητες ομάδες, Ρομά ή προσφυγόπουλα. Μιλάμε για 80 εργάσιμες ημέρες, ένα έκτακτο μέτρο. Αν είχαμε διπλασιάσει τους εκπαιδευτικούς, αυτό μπορεί να κόστιζε 500 εκατ. ευρώ για όλη τη χρονιά. Σήμερα μιλάμε για κόστος 1 δισ. ευρώ τον μήνα».

Back to top button