KidsnewsSchoolicantera

Αλήθεια θα άνοιγαν τα σχολεία την Παρασκευή στο δήμο Τρικκαίων;

Ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα από τον πρώτο σεισμό των 6,3 ρίχτερ δεν είχε σταματήσει στην περιοχή, ανακοινώθηκε χθες από το Δήμο Τρικκαίων ότι σήμερα θα λειτουργούσαν τα σχολεία της περιοχής κανονικά. Και ήρθε το βράδυ και ο νέος σεισμός των 6 ρίχτερ. Αμέσως βγήκε εκ νέου ανακοίνωση για τα σχολεία μιας και με αυτά τα δεδομένα τα παιδιά δεν θα μπορούσαν σήμερα να βρίσκονται στα σχολικά κτίρια.

Αυτό που επισημαίνουν πολλοί γονείς και είναι λογικό, ειδικά για μικρά παιδιά, είναι ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα τα εστελναν σαν να μη συμβαίνει τίποτα σήμερα σχολείο. Όχι ότι θα κινδύνευαν αλλά για ψυχολογικούς λόγους τους οποίους δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ειδικά σε τέτοιες συνθήκες.

Συν ότι θα υπήρχε ζήτημα αναστάτωσης. Για παράδειγμα, στον σεισμό που βρήκε τα σχολεία να λειτουργούν στην περιοχή, οι γονείς βρέθηκαν να τρέχουν με κάθε μέσο για να διαπιστώσουν αν τα παιδιά τους είναι εντάξει στα σχολεία αλλά και να τα πάρουν άρον άρον.

Χρειάζονται αποφάσεις που να βασίζονται σε ρεαλιστικά δεδομένα. Το να λειτουργήσουν τα σχολεία μία μέρα μετά από έναν σεισμό δεν σημαίνει ότι υπάρχει σύστημα άριστης διαχείρισης έκτακτων συνθηκών. Και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πρόληψη.

Εξάλλου κανένας άλλος δήμος δεν έβαλε σε αυτή τη διαδικασία χιλιάδες οικογένειες μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η περιοχή.

*Φωτο από Trikalacity και τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την καταγραφή τυχόν ζημιών σε σχολικά κτίρια.

 

 

 

Back to top button