Bookcorner

“Αστερόσκονη”… Μια ιστορία από τα αστέρια !

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ένα κοριτσάκι που, αν και δεν μαθαίνουμε ποτέ το όνομά του, το γνωρίζουμε, γιατί βλέπουμε μέσα του κάτι από εμάς, καθώς ονειρεύεται να γίνει αστέρι. Δυστυχώς όμως στα μάτια της, ό,τι κι αν κάνει, αυτό δεν είναι ποτέ αρκετό, αφού η μεγάλη της αδερφή λάμπει πάντα περισσότερο. Η αδελφή της είναι εκείνη που θα βρει πιο γρήγορα τα χαμένα πράγματα στο σπίτι, η αδελφή της θα πλέξει το τελειότερο κασκόλ, η αδελφή της θα πάρει το πρώτο βραβείο στο πάρτι μεταμφίεσης του σχολείου για την ωραιότερη στολή.

Για τον παππού της όμως είναι αστέρι. Όταν θα τη βρει να κλαίει ένα βράδυ κάτω από τα αστέρια, θα της σκουπίσει τα δάκρυα από τα μάτια και καθώς κοιτούν και οι δύο τον έναστρο ουρανό, θα της διηγηθεί μια ιστορία που ίσως δε γνώριζε. Την ιστορία της αρχής του κόσμου. Θα της διηγηθεί πως από το τίποτα, που ήταν η αρχή, δημιουργήθηκαν όλα βήμα βήμα μετά τη μεγάλη σύγκρουση των αστεριών. Η αστερόσκονη ήταν για όλους η αρχή. Όλα και όλοι είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη και λάμπουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Η Αστερόσκονη είναι ένα συγκινητικό βιβλίο, με βαθιά σοφία, που με εύστοχο και απλό τρόπο μας μεταφέρει η Τζιν Γουιλς, κι έτσι καταφέρνει να βάλει το στίγμα του στην καρδιά και το μυαλό των μικρών παιδιών. Ένα βιβλίο που νιώθεις να σε καθησυχάζει, να σε χαϊδεύει, να σε διαβεβαιώνει και να σου θυμίζει πόσο διαφορετικός και ξεχωριστός είσαι, ενώ ταυτόχρονα σε παρακινεί, όπως ταιριάζει σε ένα παιδικό βιβλίο άλλωστε, να προσπαθήσεις να βρεις τη θέση σου σε αυτό τον κόσμο. Γιατί εκεί μόνο θα λάμψεις, όταν θα βρεις την πραγματική σου ευτυχία.

Συγγραφέας: Τζιν Γουιλς
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Μπράιονι Μέι Σμιθ

Back to top button