Social

Βραβεύτηκε η καινοτομία και η νεανική επιχειρηματικόητα στο διαγωνισμό ideatree

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree».

Ο Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή της τελικής φάσης του η οποία περιελάμβανε την Ημερίδα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης, καθώς και τις τελικές παρουσιάσεις των επτά επικρατέστερων ομάδων μπροστά σε επιτροπή αξιολόγησης στο Found.Ation.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον φετινό Διαγωνισμό και έλαβαν τα χρηματικά έπαθλα και τις παροχές του διαγωνισμού (υποτροφίες επιχειρηματικής εκπαίδευσης και συμμετοχή στο Erasmus for Entrepreneurs) είναι οι εξής:


1o Βραβείο, 7.000 ευρώ: «ΑΓΩ«, (επάνω φωτογραφία), πρόκειται για ένα σύστημα – ιατρικό πρωτόκολλο που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματικότερη θεραπεία των φοβιών.

2o Βραβείο, 5.000 ευρώ: HolidayHops,  ο “άναρχος” τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι κρατήσεις δωματίων σχηματίζει “κενά” (συνήθως 1-2 ημερών) τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν, ακόμα και στους μήνες υψηλής ζήτησης. Αυτό το πρόβλημα λύνει η ομάδα από τα Aegean Startups.

3o Βραβείο, 4.000 ευρώ: Chloe, λύση απομακρυσμένου ποτίσματος.

4o Βραβείο, 3.000 ευρώ: Epoptia Cloud Manufacturing Execution System, πρόκειται για ένα λογισμικό διαχείρισης, επίβλεψης και ελέγχου παραγωγικής διαδικασίας για επιχειρήσεις με διακριτούς σταθμούς εργασίας και ανθρώπινο δυναμικό.

5ο Βραβείο, 2.000 ευρώ: Schol.io: Πλατφόρμα δημιουργίας και προβολής και αναζήτησης καινοτόμων μορφών υποτροφιών.

Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης βίντεο πήρε η ομάδα εύρεσης ιδιωτικών χώρων στάθμευσης Pick a Spot και το δεύτερο βραβείο η ομάδα  «Chloe: Πότισμα, όπου κι αν είσαι».

Στην Ημερίδα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης ως μέντορες, αλλά και στην επιτροπή αξιολόγησης των τελικών παρουσιάσεων των ομάδων συμμετείχαν οι:

Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Ιδρυτής TEDxAthens, Συνιδρυτής Nest Media, Found.ation.
Γρηγόρης Γιοβανόφ, Καθηγητής καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, AIT.
Γιάννης Γεραγωτέλλης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, KiNNO Consultants LTD.
Κωνσταντίνος Βαΐτσας, Σύμβουλος καινοτομίας & αξιοποίησης τεχνολογίας.
Παναγιώτης Καρακίτσιος, Νικητής του 1ου ideatree με την ομάδα Geomiso.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ η ανταπόκριση και ο αριθμός των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών για τρίτη χρονιά καταδεικνύοντας την ανάγκη για την συνέχιση της ουσιαστικής ενίσχυσης και του συντονισμού των δράσεων που υποστηρίζουν τη νεανική και καινοτομική επιχειρηματικότητα στη χώρας μας.

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε εγχώριες νεοφυείς εταιρίες και κατατέθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
Ενέργεια & Περιβάλλον
Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)
Τουρισμός & Πολιτισμός
Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Back to top button