Kidsnews

Δείτε, ακούστε και μαγευτείτε – Ουράνια εμπειρία και μήνυμα ειρήνης από το Ωδείο Κολόβα

Ένα σπάνιο μουσικό γεγονός για την πόλη μας,  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Τρικαλινοί πολίτες και να καλωσορίσει η εφηβική χορωδία του Ωδείου Κολόβα, την Τέταρτη 4 Ιουλίου, στο Κουρσούμ Τζαμί, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Όσοι βρέθηκαν,  άκουσαν χορωδίες με υψηλό και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Είχε την τύχη να τις καλωσορίσει και να συνεργαστεί μαζί τους η εφηβική χορωδία του Ωδείου Κολόβα υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Λάσκου. Πρόκειται για τις χορωδίες ANIMA SINGERS (Σικάγο ΗΠΑ), με διεύθυνση από τη φημισμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες διευθύντρια χορωδίας  την  Emily Ellsworth  και η χορωδία SARASOTA YOUNG VOICES ( Σαρασότα Florida/ΗΠΑ), με διεύθυνση από την Genevieve Beauchamp.

Οι εφηβικές φωνές εκείνο το βράδυ στο Κουρσουμ Τσαμί  δημιούργησαν  μια ατμόσφαιρα με πλούσιο συναισθηματικό τοπίο. Υπηρέτησαν με άριστη συνέπεια την έννοια του συνόλου, όπου ηχούσαν ως μία φωνή με μία ανάσα, σαν ένα όργανο με αστραφτερή καθαρότητα, με άψογο φρασάρισμα και τέλεια απόδοση στις κλιμακώσεις των μελωδιών.

Η κορύφωση της βραδιάς ήταν η στιγμή, που όλες οι χορωδίες τραγούδησαν τα τραγούδια «Αστέρι του βοριά», του Χατζιδάκι και το παραδοσιακό μας τραγούδι «Λεμονάκι». Προκάλεσε στο κοινό μεγάλη συγκίνηση το γεγονός ότι, οι  αμερικανοί χορωδοί έφηβοι απέδωσαν με αριστοτεχνικό τρόπο και μεγάλο σεβασμό την ελληνική γλώσσα.

Η συμμετοχή του κόσμου, η ευλάβεια με την οποία παρακολουθούσαν καθώς και το θερμό χειροκρότημα, μας θύμισε πως η χορωδιακή μουσική  θα διεκδικεί γόνιμη θέση στον σύγχρονο πολιτισμό, και πως δεν ήταν για τους ακροατές γέμισμα ελεύθερου χρόνου.

Ήταν μια έξοχη εμπειρία για όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν.    

Back to top button