KidsnewsSchoolicantera

Διεθνής διάκριση στην εκπαιδευτική ρομποτική για τους TriRoboNauts – Ομάδα Τρικάλων

Η ομάδα μαθητών Δημοτικού με όνομα TriRoboNauts εκπροσώπησε την Ελλάδα και διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό StarT, όπου συμμετείχαν σχολεία, ομάδες και φορείς από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τη δεύτερη διάκριση της ομάδας, η οποία πέρυσι είχε κατακτήσει τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνεται από τον WRO Hellas.

Το έργο με το οποίο οι TriRoboNauts – Ομάδα Τρικάλων απέσπασαν τις δύο αυτές διακρίσεις είχε τίτλο «Κατασκευή αποικίας στον πλανήτη Άρη με την Ρομποτική».

Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού StarT, το έργο των TriRoboNauts επιλέχθηκε στα 10 καλύτερα, ανάμεσα σε 800 συμμετοχές από 36 χώρες. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την τιμή που μάς έγινε, μιας και το Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα θεωρείται ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως, ενώ η διάκριση αυτή δίνει προστιθέμενη αξία στην προσπάθειά μας και στο έργο μας», αναφέρει η εκπαιδευτικός-προπονήτρια της ομάδας, κα. Καραγιώργου Ελευθερία.

Ο διαγωνισμός StarT διοργανώνεται από το κέντρο LUMA της Φινλανδίας σε συνεργασία με το Φινλανδικό Υπουργείο Παιδείας και την Φινλανδική Ακαδημία Επιστημών και Γραμμάτων, στο πλαίσιο προώθησης του Project-based Learning (PBL) και του STEM.

Η ομάδα TriRoboNauts – Ομάδα Τρικάλων:

  • Ρουμελιώτης Φώτης, ΣΤ’ Δημοτικού
  • Σιώμος Νεκτάριος, ΣΤ’ Δημοτικού
  • Σπάχου Στεφανία, ΣΤ’ Δημοτικού
  • Σταρίδας Βασίλης, Δ’ Δημοτικού
  • Σταφυλά Γαλήνη, ΣΤ’ Δημοτικού
  • Καραγιώργου Ελευθερία, εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ19

Back to top button