Kidsnews

Εβδομάδα Κινητικότητας – Κέφι, ποδηλατάδα, παζάρι, δράσεις και χειροτεχνίες, urban games…

Η φετινή Εβδομάδα Κινητικότητας στοχεύει στον συνδυασμό μέσων κίνησης – Ποικίλες δράσεις από τον Δήμο Τρικκαίων για ενεργοποίηση μαθητών και κοινωνίας

Κέφι, ποδηλατάδα, παζάρι, δράσεις και χειροτεχνίες, urban games…Σειρά δράσεων από τον Δήμο Τρικκαίων και φορείς της πόλης για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018. Μια εβδομάδα γεμάτη με δράσεις που δίνουν το μήνυμα της συμμετοχής στα παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και που συνδυάζει τους τρόπους μετακίνησης στην πόλη, για διασκέδαση ή εργασία. Για τον λόγο αυτόν, η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε με μια μεγάλη και πανέμορφη ποδηλατοβόλτα, από την κεντρική πλατεία μέχρι την πλατεία Καρυών. Δεκάδες τρικαλινοί και κυρίως μικρά παιδιά με τους γονείς τους, απόλαυσαν μια εξαίσια διαδρομή, από την κεντρική πλατεία, στην ΚΟΜΔΕ, στο Φλαμούλι και στις Καρυές. Και φυσικά, ακριβώς δίπλα από το παζάρι, δεν χρειάστηκε και πολύ για να ενδώσουν όλοι στον πειρασμό για βόλτα, για σουβλάκι, για λουκάνικο, για χαλβά. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια τηξς διαδρομής ενεργοποιήθηκε από κάθε ποδηλάτη η εφαρμογή Social Biking, που καταμετρά και τα χιλιόμετρα με ποδήλατο και επιβραβεύει με πλούσια δώρα (βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων).

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 το κλίμα αλλάζει: οι δράσεις αφορούν σε μαθητές σχολείων και είναι επίσης πρωτότυπες.
Αρχικώς στο Βαρούσι, πραγματοποιείται ένα διαδραστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, με τη μορφή urban Game. Με τη συμμετοχή μαθητών/τριών από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, οι κ. Κατ. Αντωνιάδου και Ισαβ. Καρούτη δημιούργησαν μια μικρή ιστορία εμπνευσμένη από τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να βρουν τα στοιχεία και να συνθέσουν ό,τι η φαντασία τους συνέθετε σε σχέση με την κινητικότητα.

Την ίδια ώρα, μαθητές/τριες από το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων μετείχαν σε «Εργαστήριο Κινητικότητας» στον Μύλο Ματσόπουλου, με συμμετοχή της e-trikala Α.Ε. Παραλλήλως, στελέχη του ΚΠΕ Τρικκαίων – Περτουλίου παρουσίαζαν πειραματική δράση για την κίνηση οχημάτων με υδρογόνο και με φωτοβολταϊκό σύστημα. Οι συγκεκριμένες δράσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διευθύνσεις.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων στην ιστοσελίδα του (www.trikalacity.gr) ε ειδική σελίδα στο facebook (Τρίκαλα: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2018) ενημερώνει καθημερινώς για τις δράσεις της Εβδομάδας και παρέχει πληροφορίες,

Από το γραφείο Τύπου

Back to top button