Mommy Time

Εκδήλωση με θέμα για τη Βία κατά των Γυναικών

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Βία κατά των Γυναικών- Καταρρίπτοντας τους μύθους».
Στην βιβλιοθήκη Καλαμπάκας γυναίκες της πόλης έδωσαν το παρών και παρακολούθησαν με προσοχή τα όσα είπε η Kοινωνιολόγος – Σύμβουλος Υποδοχής Ευτυχία Ασλάνογλου. Μετά το τέλος της εισήγησης της κυρίας Ασλάνογλου οι κυρίες που παρευρέθηκαν συμμετείχαν με διάφορες ερωτήσεις.
Βία κατά των Γυναικών
Η βία κατά των γυναικών, όπως αυτή εκδηλώνεται σε όλες της μορφές της, αποτελεί μία σύγχρονη κοινωνική παθογένεια με παγκόσμια διάσταση. Αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και οφείλεται κυρίως στη διάκριση που υφίστανται οι γυναίκες λόγω των στερεότυπων αντιλήψεων για το ρόλο τους στην κοινωνία.
Αυτό επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι στη χώρα μας περίπου 1 στις 3 γυναίκες καθίστανται σε κάποια στιγμή της ζωής τους αποδέκτες βίαιης συμπεριφοράς μέσα στην οικογένεια. Η εμπειρία των γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που απευθύνονται στα κέντρα υποστήριξης καταδεικνύει ότι το φαινόμενο δεν γνωρίζει κοινωνικά και οικονομικά στεγανά, καταρρίπτοντας μύθους και στερεότυπα τα οποία έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας μας…

Back to top button