Υγεία

Ελλείψεις ακόμη και σε εμβόλια

Σημαντικές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια καταγράφονται στα Τρικαλινά φαρμακεία με τους γονείς να μπαίνουν σε λίστες αναμονής για να τα προμηθευτούν. Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους τονίζουν ότι οι ελλείψεις οφείλονται κυρίως στη μείωση των εισαγωγών στον τομέα των φαρμάκων.

Οι ελλείψεις δε, όπως επισημαίνουν, εντοπίζονται σε βασικά εμβόλια που προβλέπονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού. «Γενικά τα εισαγόμενα φάρμακα παρουσιάζουν ελλείψεις και αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Ειδικά στα παιδικά εμβόλια το πρόβλημα εντοπίζεται με μεγαλύτερη ένταση και σίγουρα η έλλειψη εμβολίων ταλαιπωρεί τους γονείς αλλά δημιουργεί μια αίσθηση ανασφάλειας. Είναι ένα θέμα για το οποίο οι φαρμακοποιοί προβαίνουμε συνεχώς σε παρεμβάσεις. Αν συνεχίσουμε όμως έτσι πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί», τονίζουν οι φαρμακοποιοί, ζητώντας από τους ασθενείς και τους γονείς, να επιμένουν με υπομονή.

Από την άλλη, πραγματικά κάθε χρόνο γίνονται παρεμβάσεις από τον κλάδο ώστε να εκλείψει το πρόβλημα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ουσιαστική αλλαγή στην κατεύθυνση αυτή.

Back to top button