KidsnewsΣχολές γονέων

Εξισορροπώντας τις προσωπικές, συντροφικές & οικογενειακές ανάγκες.

Κύκλος Ομαδικών Συναντήσεων Attachment Parenting για γονείς.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Η συνάντηση απευθύνεται σε γονείς, οι οποίοι θέλουν να προσεγγίσουν την προοπτική του Attachment Parenting. Το Attachment Parenting αποτελεί μια πρακτική στη σχέση γονέα-παιδιού που βασίζεται στην κατανόηση, την ευαισθησία και την εμπιστοσύνη. Δίνει την δυνατότητα στον γονέα να αναπτύξει με το παιδί του έναν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό ο οποίος αποτελεί θεμέλιο για την δόμηση σχέσεων ενσυναίσθησης, ηρεμίας και διάρκειας στο χρόνο.

Πώς μπορώ να συνθέσω τους διαφορετικούς ρόλους που έχω στη ζωή μου ως γονέας, σύντροφος, εργαζόμενος, φίλος; Με ποιό τρόπο μπορώ να ανταποκριθώ συναισθηματικά στις ανάγκες του συντρόφου μου και των παιδιών, χωρίς να παραμελώ τις προσωπικές μου ανάγκες για αυτοπραγμάτωση; Πώς επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού η είσοδος των παιδιών στη ζωή τους; Πόσο σημαντικό είναι οι γονείς να βρίσκονται στην ίδια σελίδα σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών; Στη συνάντηση οι γονείς θα αναρωτηθούν σχετικά με τις προτεραιότητες που θέτουν στις σχέσεις τους και την σημαντικότητα της φροντίδας των προσωπικών τους αναγκών.

Υλοποίηση συναντήσεων: Φανή Τζίκα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas

Χώρος Διεξαγωγής: Ασκληπιού & Ομήρου 1
Πληροφορίες (κόστος, διάρκεια, δήλωση συμμετοχής) στο τηλέφωνο 2431036426.

 

Back to top button