Κατσαρολάκι

Επιλέγουμε και μαγειρεύουμε το πρώτο του ψάρι!

Ο μπακαλιάρος με το μαλακό του κρέας, τα λίγα κόκαλα και την υψηλή διατροφική του αξία είναι το ψάρι με το οποίο συνήθως έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή τα μωρά. Εφόσον δεν προκύψει κάποια αλλεργική αντίδραση, το βρεφικό μενού σταδιακά εμπλουτίζεται με βραστό λαβράκι, γλώσσα, πεσκανδρίτσα, ροφό και σφυρίδα.

happy-christian-fishΑπό την ηλικία του ενός έτους και μετά προτείνεται η προσθήκη λιπαρών ψαριών στη διατροφή του παιδιού μία φορά την εβδομάδα. Από τα λευκά ψάρια καλύτερα θεωρούνται ο μπακαλιάρος και η γλώσσα, που είναι αρκετά μαλακά και πλούσια σε βιταμίνες Α και D, οι οποίες βρίσκονται αποθηκευμένες στο συκώτι τους. Από τα λιπαρά ψάρια το ιδανικό είναι να προστεθούν στη διατροφή των παιδιών πρώτα ο σολομός, το λαβράκι και η πέστροφα, καθώς δεν περιέχουν πολλά κόκαλα και είναι εύκολο να καθαριστούν.

Φυσικά πάντα φρέσκο και καλοδιαλεγμένο από το Ιχθιοπωλείο Μπίζιος στη Δημοτική Αγορά!

Συνταγή για βελουτέ σουπίτσα

https://www.trikalakids.gr/%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%8d-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%88%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%84/

 

Back to top button