KidsnewsΥγεία

Εργαστήρι Διατροφής της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου – Ο ιδανικός χώρος που τα παιδιά θα μάθουν να τρώνε σωστά!!!

To«Εργαστήρι Διατροφής»αποτελεί τον πρώτο εξειδικευμένο χώρο στα Τρίκαλα για τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών! Στεγάζεται στο διαιτολογικό γραφείο «Nutrimed» της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγου –Διατροφολόγου, Msc και είναι ένας φιλικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά. Μέσα από διασκεδαστικές και ευχάριστες διαδικασίες, που δεν είναι άλλες από το παιχνίδι και τη δράση, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να τρέφονται ισορροπημένα και να κάνουν την άσκηση μέρος της ζωής τους!

Πώς γίνεται η διατροφική εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά σε κάθε παιδίή σε όλη την οικογένεια ή σε μια μικρή ομάδα παιδιών.  Επιτραπέζια παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες, κατασκευές, ζωγραφική, παραμύθια, παιδικά βιβλία διατροφής και πολλά διαδραστικά παιχνίδια, αποτελούν τα βασικότερα εργαλείατου Εργαστηρίου, προκειμένου τα παιδιά να κάνουν προσωπικό  βίωμά τους και να αγαπήσουν την ισορροπημένη διατροφή και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα.

 

Τα παιδιά θέλουν τον” τρόπο” τους για να μάθουν τι σημαίνει τρέφομαι σωστά…Αλλά θέλουν και το σωστό χώρο που θα τους δώσει το ερέθισμα και το αντίστοιχο ενδιαφέρον!

 

Ποια παιδιά μπορούν να επισκεφτούν το Εργαστήρι Διατροφής;

Όλα τα παιδιά ηλικίας μεγαλύτερα των 3 ετών, που θέλουν να βελτιώσουν τις συνήθειες διατροφής και άσκησης και φυσικά ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρους! Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξοικειωθεί το παιδί με:

  • την αξία τηςισορροπημένης διατροφής, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός σε «καλά» και «κακά» τρόφιμα
  • την ενδεδειγμένη συχνότητα κατανάλωσής των τροφίμων
  • νέα τρόφιμα και να τα δοκιμάσει, με απώτερο στόχο των εμπλουτισμό του διαιτολογίου του
  • τησωστή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του γεύματος (μακριά από οθόνες, μαχαιροπίρουνα, κ. ά.)
  • την αξία τηςκαθημερινής σωματικής δραστηριότητας.

 

Η Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου προσεγγίζει τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα!!!  

Ποιες άλλες υπηρεσίες για παιδιά παρέχονται στο γραφείο σας;

Στον ευρύτερο χώρο του γραφείο παρέχονται εξειδικευμένεςυπηρεσίες για παιδιά, που αφορούντην αξιολόγηση του βάρους, του ύψους και του ρυθμού ανάπτυξης τους, σε συνάρτηση με την ηλικία τους. Επίσης, αξιολογείται η σύσταση του σώματος των παιδιών, και συγκεκριμένα το ποσοστό του λίπους, της μυϊκής μάζας και των υγρών, στοιχεία που βοηθούν και στην παρακολούθηση των αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα του παιδιού, ύστερα από ένα πρόγραμμα παρέμβασης με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

 

 

 

Η μέτρηση διεξάγεται με λιπομετρητή TanitaMC780 (Πολυσυχνοτικός αναλυτής τμηματικής ανάλυσης σύστασης σώματος με 3 συχνότητες), παρέχονταςυψηλή ακρίβεια στις μετρήσεις σε παιδιά.

 

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα δίνονται εκτυπωμένα σε έντυπα, φιλικά προς τα παιδιά.Δύο ήρωες διατροφής, ο Αιμίλιος και η Ζωή τους καθοδηγούν και τους εξηγούν τι συμβαίνει στο σώμα τους!

Μια επίσκεψη θα σας πείσει ότι η προσέγγιση των παιδιών σας σε θέματα διατροφής, θα πρέπει να γίνεται σε έναν ιδανικό χώρο, και από έναν άνθρωπο που έχει την αντίστοιχη ειδίκευση. Στο Εργαστήρι Διατροφής στο διαιτολογικό γραφείο Nutrimed της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου, το παιδί θα μπορέσει να αποκτήσει τις σωστές βάσεις για να αγαπήσει τη σωστή διατροφή ως ένα βίωμα που δεν ξεχάσει ποτέ!

Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς…πρόκειται για έναν υπέροχο κόσμο!!!

Info:

[divider]

Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, 
Msc Διατροφής & Άσκησης
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Γαριβάλδη 1, Τρίκαλα
Τηλ.:2431032155
Κιν.:6973983218
web: trikala.nutrimed.gr
image001

 

Back to top button