Fashion&Beauty

Εσείς ξέρετε ποιό είναι το ιδανικό δώρο για βάπτιση;

Τι δώρο να πάρω για την βάπτιση; Είναι το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο μυαλό οταν θα κρατάτε στα χέρια σας το προσκλητήριο.

Ίσως είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι δώρο να πάρετε ιδιαίτερα αν δεν έχετε δικό σας παιδάκι και δεν γνωρίζετε τι θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμο. Ευτυχώς οι επιλογές είναι πολλές, αρκεί μια βόλτα στα καταστήματα, για να βρείτε το κατάλληλο δώρο.

Ρουχαλάκια

Σίγουρη και κλασσική επιλογή. Ένα χρήσιμο δώρο, που σίγουρα θα ευχαριστηθεί το μωρό. Στα καταστήματα με βρεφικά ρούχα θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από φουστανάκια, παντελονάκια και φουστίτσες με μπλουζάκια, φορμάκια, μπουφανάκια, ζακετούλες και πολλά αξεσουάρ που συμπληρώνουν την εμφάνισή τους. Καπελάκια, καλτσούλες, γαντάκια, σκουφάκια και κασκόλ δημιουργούν εκπληκτικά σετ, που σίγουρα θα φορέσουν οι γονείς στο μωράκι τους.

Για εσάς που θα αγοράσετε ρουχαλάκια ως δώρο, θα πρέπει να γνωρίζετε την ηλικία του μωρού, και να πάρετε το ρουχαλάκι λίγο μεγαλύτερο ώστε να το ευχαριστηθεί ολόκληρη τη σεζόν. Προσέξτε επίσης την ποιότητα του ρούχου. Σίγουρα δε χρειάζεται να τα πληρώσετε ακριβά, αλλά σκεφτείτε πόσο ευαίσθητο δερματάκι έχουν τα μωρά και πόσο επιρρεπή είναι στις αλλεργίες.

Λευκά είδη

Επειδή στις βαπτίσεις μαζεύονται πολλά ρουχαλάκια μια καλή ιδέα είναι να χαρίσετε στο νεοφώτιστο μωράκι λευκά είδη που θα χρησιμοποιήσει αργότερα. Ένα υπέροχο δώρο και κυρίως πρακτικό για τη καθημερινότητα του. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα από διάφορα χρώματα και σχέδια σε σετ σεντονιών ή κουβερτούλα για την κούνια ή το κρεβατάκι του, μέχρι και μπουρνούζακι και πετσέτες για την καθημερινή περιποίησή του.

Σετ μπάνιου

Κλασικό δώρο της βάπτισης είναι το σετ για το μπάνιο και την περιποίηση του δέρματος του μωρού, το οποίο περιλαμβάνει σαμπουάν, αφρόλουτρο, κρέμα σώματος και κολώνια, σε ένα όμορφο καλαθάκι.

Παιχνίδια

Το παιχνίδι είναι μια εύκολη επιλογή που θα χαροποιήσει πολύ το μωράκι. Επισκεφθείτε καταστήματα παιχνιδιών και αναζητήστε παιχνίδια δραστηριοτήτων, που απευθύνονται στην ηλικία του μωρού και συντελούν στην ανάπτυξή του -κινητικές και ψυχοκινητικές δεξιότητες, δημιουργικότητα. Θα μπορούσατε να πάρετε ένα γυμναστήριο, ένα παπλωματάκι δραστηριοτήτων, έναν παιχνιδότοπο κ.α. Για εσάς που μπορείτε να διαθέσετε κάτι παραπάνω, μια όμορφη ιδέα είναι το πρώτο του ποδηλατάκι ή κάποιο μηχανοκίνητο όχημα που θα χρησιμοποιήσει αργότερα.

Κόσμημα

Αν και το κόσμημα είναι δώρο από το νονό, μιλώντας για το βαπτιστικό σταυρό ή την ταυτότητα του χεριού με το όνομά του, μπορείτε και εσείς ως καλεσμένοι στη βάπτιση να κάνετε στο μωράκι ένα πολύτιμο δώρο, που θα το φορέσει όταν μεγαλώσει λιγάκι. Επισκεφτείτε ένα κοσμηματοπωλείο και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλή επιλογή στην τιμή που θέλετε. Μπορείτε π.χ. να ζητήσετε να σας φτιάξουν μια αλυσιδίτσα για το λαιμό ή το χέρι με το όνομα του παιδιού ή μόνο το αρχικό γράμμα του ονόματός του. Μια καρφιτσούλα με ματάκι ή μπλε χαντρούλα είναι και αυτό μια πολύ ξεχωριστή επιλογή. Για κοριτσάκι μπορείτε να πάρετε ένα βραχιολάκι, ένα ζευγάρι σκουλαρικάκια, ή ένα δαχτυλιδάκι. Σε αγοράκι θα μπορούσατε επίσης να πάρετε καρφίτσα με ματάκι και μια εικονίτσα, ένα ρολόι κ.α. Αν θέλετε κάποιο φυλαχτό να στολίζει την κούνια του ή το κρεβατάκι του  μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αγγελάκια, σταυρούς, ματάκια και άλλα γούρια, σε διάφορα σχέδια για να επιλέξετε εκείνο που σας αρέσει περισσότερο.

Χρήματα

Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες και κάποιοι γονείς ίσως το προτιμήσουν σαν δώρο. Μπορείτε απλά να βάλετε σε έναν φάκελλο το χρηματικό ποσό που θέλετε να δώσετε, αλλά να ξέρετε πως αυτό το δώρο δεν είναι τόσο ιδιαίτερο και δεν έχει συναισθηματική αξία. Οι πολύ κοντινοί συγγενείς, κυρίως οι παππούδες ή οι θείοι, μπορούν να ανοίξουν κάποιο λογαριασμό στην τράπεζα στο όνομα του παιδιού,καταθέτοντας αυτοί πρώτα κάποιο χρηματικό ποσό και συνεχίζουν οι γονείς του αποταμιεύοντας χρήματα για το μέλλον του. Το παιδί, καθώς μεγαλώνει, μπορεί να μαζεύει χρήματα και να τα αποταμιεύει στο λογαριασμό του.

Diaper Cake

Ένα πολύ πρακτικό δώρο βάπτισης είναι το Diaper Cake. Ξενόφερτο δώρο που συνηθίζεται στα baby shower parties, αλλά έχει ήδη μια θέση και στην ελληνική πραγματικότητα. Πρόκειται για μια «τούρτα» που αποτελείται από μερικές δεκάδες πάνες μιας χρήσεως. Η «τούρτα» διακοσμείται με κορδελίτσες και διάφορα χρηστικά αξεσουάρ για το μωρό, όπως εκπαιδευτικά παιχνίδια, λούτρινα ζωάκια, σαπουνάκια, παιχνίδια μάσησης για την οδοντοφυία, πιπίλες, σαλιάρες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Είναι επίσης ένα όμορφο δώρο για επίσκεψη στο μαιευτήριο.

Σερβίτσιο

Όσο μεγαλώνει το μωράκι θα απομακρύνεται από το μπιμπερό και στο διαιτολόγιο του θα προστίθενται νέες τροφές. Μια πρωτότυπη επιλογή για δώρο βάπτισης, είναι ένα πορσελάνινο ή κεραμικό παιδικό σερβίτσιο που θα περιλαμβάνει πιατάκι, μπωλ, κουταλάκι, ποτηράκι, αυγοθήκη κ.α.

Εικόνα

Μπορείτε να δωρίσετε στο μωράκι την εικόνα του Αγίου που πήρε το όνομα του, για να διακοσμήσει με αυτό ένα σημείο στον τοίχο ή ένα ράφι στο δωμάτιό του. Κατασκευασμένη από ασήμι, ξύλο ή άλλο υλικό σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους γονείς που έχουν αντίστοιχες θρησκευτικές αντιλήψεις.

Βιβλίο

Ενα πολύ όμορφο δώρο θα ήταν ακόμη ένα βιβλίο, που θα μπορούσε να έχει μια σειρά από παραμύθια που θα τους δίνει ζωή η φωνή της μαμάς και  θα κρατούν στο παιδάκι συντροφιά, εμπλουτίζοντας την ζωή του με όμορφες εικόνες.

Back to top button