Κατσαρολάκι
Η Αργυρώ σώζει την Κυριακή μας!!! Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά!!!
Τελευταία Κυριακή με ζέστη καλοκαιριού. Ποιος σκέφτεται την μαγειρική και την προετοιμασία βαριών φαγητών. Η μέρα θέλει παιχνίδια, ελεύθερο χρόνο και ανέμελες γεύσεις!
Οπότε ψάξαμε και βρήκαμε αυτό ακριβώς που θέλεις!
Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά της αρεσκείας σας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά της αρεσκείας σας. Πανεύκολη συνταγή, πλούσια σε υφές και γεύση.
Υλικά Συνταγής
-
Για την κρούστα
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
-
Για τα ζυμαρικά
- λίγο αλάτι
- 300 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
-
Για τη σάλτσα 4 τυριά
- 2 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψί
- 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 ½ κουταλιες αλεύρι
- 3 φλ. γάλα
- 1 φλ νερό
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ κασέρι
- 1 φλ. κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
Για το mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι
και 4 τυριά, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. Για την σάλτσα 4 τυριά με τα αμερικάνικα μακαρόνια φούρνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά κίτρινα της επιλογής σας, που λιώνουν και δίνουν μαστιχωτή υφή στα ζυμαρικά. Στη συνέχεια για την mac and cheese συνταγή,
- Βουτυρώνουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος (τετράγωνο ή οβάλ μικρό πυρέξ).
- Τρίβουμε το ψωμί σε ψίχουλα στο μπλέντερ.
- Το βάζουμε σε μπολ.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να βραχούν τα ψίχουλα.
Για τη σάλτσα 4 τυριά
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά να γίνει διάφανο.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά. Κρατάμε 2 κουταλιές από το κάθε τυρί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά στην κρεμά.
- Ανακατεύουμε, τρίβουμε μοσχοκάρυδο κι αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Για τα ζυμαρικά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία.
- Στραγγίζουμε καλά για τα μακαρόνια φούρνου και τα ρίχνουμε στη σάλτσα τυριών. Ανακατεύουμε.
- Τα βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
- Πασπαλίζουμε τα τυριά που κρατήσαμε.
- Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα.
- Ψήνουμε το μακ εντ τσιζ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 25 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η κρούστα.
Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/kofto-makaronaki-4-tyria-sto-fourno-mac-and-cheese/