KidsnewsSocial

Η επιστροφή του πλανόδιου παγωτατζή – Η καρδιά των παιδικών μας χρόνων ξαναχτυπά

 

Ο παγωτατζής με το άσπρο καπελάκι και την άσπρη ποδιά του ήταν γραφικός, ευχάριστος, και ο πιο αγαπημένος πλανόδιος μικροπωλητής για τα παιδιά και… όχι μόνο. Εδώ και μερικά χρόνια, επέστρεψε στους δρόμους των Τρικάλων, γεμίζοντάς μας κάθε φορά με νοσταλγία, αλλά και μη επιτρέποντάς μας να αντισταθούμε στις γεύσεις που κουβαλά στο καροτσάκι του.

Από το χειμώνα και το σαλέπι, μπήκαμε στο καλοκαίρι, με ότι πιο δροσερό μπορεί κανείς να γευτεί. Ο φιλικός παγωτατζής, είναι εδώ για να φέρει αυτές τις αναμνήσεις πίσω . Παραδοσιακός, επιστρέφει κι έρχεται να μοιράσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους προσφέροντας  άφθονο και λαχταριστό παγωτό σε τραγανιστό χωνάκι η κυπελάκι.

Και μόνο η εικόνα του στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, δρόσισε τον κόσμο από την καλοκαιρινή ζέστη, χαρίζοντας χαμόγελα σε παιδιά, και όχι μόνο… Ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, τον υποδέχονται με χαρά και προσμονή. Εξάλλου, όπως έγραφε και στον Τρυποκάρυδο ο Τομ Ρόμπινς, «Ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κανείς ευτυχισμένα παιδικά χρόνια», και σίγουρα ένα παγωτό βοηθάει σε αυτή την περίπτωση!

Back to top button