Bookcorner

“Η Ηλιογέννητη” είναι η ηρωίδα του νέου βιβλίου του Αριστείδη Δάγλα

Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσµο ένα πανέµορφο κορίτσι, που η µητέρα του το ονόµασε Ηλιογέννητη. Η Ηλιογέννητη είναι η ηρωίδα του καινούργιου βιβλίου του Αριστείδη Δάγλα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Το κορίτσι µεγάλωσε κι άρχισε να βοηθά τη µητέρα του στις καθηµερινές δουλειές. 

Την πρώτη µέρα του Μάρτη η Ηλιογέννητη πήγε στο δάσος να µαζέψει φρούτα και καρπούς. Αφού τελείωσε κι ετοιµαζόταν να φύγει, ξαφνικά,
µια βροντερή κι απόκοσµη φωνή την καθήλωσε στη θέση της
και µια θερµή πνοή τής φλόγισε το πρόσωπο:

«Ηλιογέννητη, εγώ είµαι, ο Ήλιος. Να πεις στη µάνα σου πως ξέχασε
την υπόσχεσή της. Αν βροντήξω και αν λάµψω, την καρδούλα της θα κάψω».

Το κορίτσι περίµενε να σβήσει ο αντίλαλος και, αφού σηκώθηκε
µε επιφύλαξη, τράβηξε γρήγορα για το σπίτι…

 

Αριστείδης Δάγλας

Γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Η ενασχόλησή του με τη διασκευή και τη συγγραφή παραμυθιών έχει τις ρίζες της ακριβώς εκεί: Στο παραμυθένιο σκηνικό του νησιού του και στις υπέροχες διηγήσεις πολλών λαϊκών παραμυθιών από το οικογενειακό του περιβάλλον, μέσα στην εκπληκτική γειτονιά που είχε την τύχη να περάσει τα παιδικά του χρόνια. Βέβαια, πάνω απ’ όλα, πηγή της έμπνευσής του είναι η Αλίκη και ο Λάμπρος, τα δυο του αστέρια που έχει τη χαρά να μεγαλώνει με τη σύζυγό του Ελένη. Σκοπός του είναι να φτιάξει μέσα από τα βιβλία του έναν κόσμο ονειρικό, στον οποίο να βρίσκουν καταφύγιο όσοι το έχουν ανάγκη, παρέα με τα παγανά, τα στοιχειά, τις λάμιες και τα ξωτικά.

Η Ηλιογέννητη

Εκδόσεις Λιβάνη

‘Ετος έκδοσης: 2017

Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία

Σελίδες: 40

Τιμή: 9,50€ (με ΦΠΑ)

Back to top button