Υγεία

Θεσσαλία: στις περιφέρειες με λιγότερα κρούσματα ιλαράς

Σταθερά αυξανόμενος είναι τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των περιστατικών ιλαράς που καταγράφονται στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της ιλαράς, που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από τις αρχές Μαΐου 2017 έως και τις 4 Μαρτίου 2018, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 1.976 κρούσματα ιλαράς (18,35 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού), εκ των οποίων τα μισά δηλώθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες.
Όπως σημειώνει η «Καθημερινή» η νόσος εξακολουθεί να πλήττει κυρίως Ελληνες Ρομά, μία ομάδα πληθυσμού με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ωστόσο στην εξέλιξη της επιδημίας διαφαίνεται μία μικρή αύξηση στο ποσοστό των ασθενών που ανήκουν στον γενικό πληθυσμό.
Η επιδημία ιλαράς φαίνεται να έχει πλήξει κυρίως τη Νότια Ελλάδα. Η Αχαΐα, η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται στο «κόκκινο», αφού η συχνότητα της νόσου ξεπερνάει τα 40 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Στο φάσμα μεταξύ 30 και 39 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους βρίσκεται η Κόρινθος και η υπόλοιπη Πελοπόννησος. Λιγότερα από 10 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους καταγράφονται σε Θεσσαλία, Ηπειρο, Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη νησιωτική Ελλάδα.

Back to top button