Playroom

Ιδέες για ατελείωτο παιχνίδι στα γενέθλια!

Για ένα διασκεδαστικό πάρτυ γενεθλίων είναι σημαντικό να έχετε προγραμματίσει διάφορα παιχνίδια που θα απασχολήσουν ευχάριστα τους μικρούς σας καλεσμένους.

Παιχνίδι 1

Η γάτα και τα ποντίκια

Αριθμός παικτών: Από τρεις έως δέκα
Τι θα χρειαστείτε: Φουντούκια, καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς

 

  1. Διαλέξτε ένα παιδί για το ρόλο της γάτας. Υα υπόλοιπα παιδιά θα παριστάνουν τα ποντίκια.
  2.  Καθίστε σταυροπόδι και σχηματίστε έναν κύκλο γύρω από τη γάτα, που θα κάθεται στο κέντρο του.
  3.  Η γάτα τοποθετεί σε όποια θέση θέλει όλα τα φουντούκια γύρω της.
  4.  Το παιχνίδι ξεκινά με τα ποντίκια να πλησιάζουν τη γάτα περπατώντας στα τέσσερα για να της κλέψουν ένα φουντούκι. Μόλις κάποιο ποντίκι καταφέρει να της αρπάξει ένα, το πετάει πίσω από τον ώμο του. Οι παίκτες, στην προσπάθεια τους να αρπάξουν το φουντούκι, δεν πρέπει να σηκωθούν όρθιοι.
  5. Όταν η γάτα αγγίξει ένα ποντίκι ενώ αυτό κρατά ακόμα τον ξηρό καρπό στα χέρια του, το παιχνίδι τελειώνει και το συγκεκριμένο ποντίκι παίρνει τη θέση της γάτας.
  6. Εάν τα ποντίκια κλέψουν όλους τους ξηρούς καρπούς χωρίς η γάτα να πιάσει κανένα από αυτά, το παιχνίδι ξαναρχίζει με την ίδια γάτα.

 

 

Παιχνίδι 2

Αγώνας σαλιγκαριών

Αριθμός παικτών: Πάνω από δυο
Τι θα χρειαστείτε: Ένα μαξιλάρι για κάθε παίκτη

  1. Χαράξτε στο έδαφος (π.χ. στο προαύλιο) μια γραμμή αφετηρίας και μια γραμμή τερματισμού. Ορίστε ποιος θα είναι ο διαιτητής του παιχνιδιού.
  2.  Οι υπόλοιποι παίκτες παριστάνουν τα σαλιγκάρια. Για να ξεκινήσει το παιχνίδι, τα παιδιά πρέπει να σταθούν στη γραμμή αφετηρίας, πεσμένα στα τέσσερα με ένα μαξιλάρι στην πλάτη τους, που θα είναι το κέλυφός τους.
  3. Όταν ο διαιτητής δώσει το σύνθημα, όλα τα «σαλιγκάρια» αρχίζουν και τρέχουν προς τη γραμμή τερματισμού, προσπαθώντας να μη τους πέσει το μαξιλάρι από την πλάτη. Όταν ένα «σαλιγκάρι» χάσει το μαξιλάρι του, πρέπει να μείνει ακίνητος μέχρι να του το τοποθετήσει και πάλι στην πλάτη ο διαιτητής.
  4. Νικητής είναι το «σαλιγκάρι» που θα περάσει πρώτο τη γραμμή τερματισμού.

 

Παιχνίδι 3

Τα εργατικά μυρμήγκια

Αριθμός παικτών: Από δυο έως είκοσι
Τι θα χρειαστείτε: Είκοσι διαφορετικά αντικείμενα (πέτρες, κουκούτσια, κουκουνάρια, κοχύλια, μολύβια κτλ.) και δυο καλάθια ή τσάντες.

  1. Εάν υπάρχουν πάνω από δυο παίκτες, σχηματίστε δυο ομάδες και μοιράστε τα αντικείμενα στις δυο ομάδες.
  2. Κάθε ομάδα αφήνει το καλάθι της στο έδαφος και τοποθετεί τα αντικείμενα της με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουν μεταξύ τους απόσταση δυο βημάτων.
  3. Αποφασίστε ποιος θα ξεκινήσει πρώτος από την κάθε ομάδα.
  4. Μόλις είστε έτοιμοι, δώστε το σύνθημα εκκίνησης.
  5. Κάθε παίκτης, μόλις φτάσει η σειρά του, πρέπει να τρέξει για να μαζέψει ένα αντικείμενα από τη δική του ομάδα και να τα βάλει και πάλι μέσα στο καλάθι της.
  6.  Ποια ομάδα θα καταφέρει να μαζέψει πρώτη όλα τα αντικείμενα της;

Παιχνίδι 4

Όλα τα βατραχάκια στη λίμνη!

Αριθμός παικτών: Από δυο έως έξι
Τι θα χρειαστείτε: Έξι μικρά κουμπιά για κάθε παίκτη, ένα μεγαλύτερο κουμπί για κάθε παίκτη (που χρησιμεύει για την εκτίναξη των άλλων κουμπιών), μια κιμωλία και αυτοκόλλητα σε διάφορα χρώματα.

  1. Εάν τα κουμπιά που διαθέτετε είναι όλα το ίδιο χρώμα και δεν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε, κολλήστε πάνω τους ένα αυτοκόλλητο ή κάντε τους ένα σημαδάκι με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, χρυσό ή ασημί.
  2. Διαλέξτε μια επιφάνεια για να παίξετε. Σχεδιάστε στο κέντρο έναν κύκλο στο μέγεθος παλάμης, ο οποίος θα παριστάνει τη λίμνη.
  3. Τα κουμπιά σας αντιπροσωπεύουν τα βατραχάκια. Τοποθετείστε τα γύρω από τη λίμνη.
  4. Κάθε παίκτης, με τη σειρά, θα κάνει ένα βατραχάκι του να εκτιναχθεί, ώστε να πέσει μέσα στη λίμνη, πιέζοντάς το με το μεγαλύτερο κουμπί.
  5. Ποιος θα καταφέρει να ρίξει όλα τα βατραχάκια του μέσα στη λίμνη;
  6. Μπορείτε να παίξετε πολλά παιχνίδια χρησιμοποιώντας κουμπιά, από αγώνες δρόμου μέχρι ποδόσφαιρο. Εάν δεν έχετε κουμπιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πούλια, καπάκια από μπουκάλια αναψυκτικών κτλ.

 

Παιχνίδι 5

Το χρωματιστό μπαστούνι

Αριθμός παικτών: Από τρεις έως δώδεκα
Τι θα χρειαστείτε: Ένα πλαστικό κοντάρι ή ένα μπαστούνι βαμμένο σε διάφορα χρώματα και ένα άδειο κουτάκι αναψυκτικού.

  1. Διαλέξτε έναν παίκτη και δώστε του το μπαστούνι.
  2. Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να σταθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην βλέπουν τον παίκτη με το μπαστούνι (π.χ. να σταθούν με το πρόσωπο στραμμένο προς τον τοίχο)
  3. Ενώ οι υπόλοιποι παίκτες μετρούν αργά ως το είκοσι, ο παίκτης με το μπαστούνι πρέπει να το κρύψει κάπου.
  4. Μόλις το κρύψει, πρέπει να γυρίσει εκεί που βρίσκονται οι υπόλοιποι παίκτες και, αφήνοντας το κουτάκι του αναψυκτικού να πέσει κάτω, να πει: Όποιος το βρει, κερδίζει!
  5. Όλοι οι παίκτες αρχίζουν να ψάχνουν το μπαστούνι. Μόλις το βρει κάποιος, πρέπει να φωνάξει: Το βρήκα! Και να τρέξει αμέσως προς το κουτάκι του αναψυκτικού.
  6. Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να τρέξουν και εκείνοι προς το κουτάκι.
  7. Αυτός που βρήκε το μπαστούνι μπορεί να διαλέξει εάν θα κρύψει ο ίδιος το μπαστούνι ή ο παίκτης που έφτασε τελευταίος μπροστά στο κουτάκι.

 

Παιχνίδι 6

Το φιδάκι

Αριθμός παικτών: Από δυο έως έξι
Τι θα χρειαστείτε: Ένα καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού για κάθε παίκτη, πλαστελίνη και ένα ξυλάκι για να σχεδιάσετε στο έδαφος το φίδι.

  1. Γεμίστε το καπάκι με πλαστελίνη- μπορείτε να αναμείξετε διάφορα χρώματα. Σχεδιάστε στο έδαφος ένα φίδι. Κάντε του και μια μικρή τρύπα για μάτι. Εάν παίζετε σε τσιμέντο, μπορείτε να σχεδιάσετε το φίδι με χρωματιστή κιμωλία.
  2. Κάθε παίκτης πρέπει να βάλει το καπάκι του στην άκρη της ουράς του φιδιού.
  3. Ο καθένας, με τη σειρά, χτυπάει το καπάκι με τον δείκτη του χεριού του, προσπαθώντας να το κάνει να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, χωρίς όμως να βγει από τα όρια του σώματος του φιδιού.
  4. Εάν το καπάκι βγει έξω από το φίδι, το παιδί στο οποίο ανήκει το καπάκι πρέπει να το βάλει επάνω στη γραμμή, στο σημείο από όπου βγήκε. Όταν έρθει και πάλι η σειρά του να παίξει, θα το χτυπήσει από εκεί.
  5. Νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να βάλει πρώτος το καπάκι του στο μάτι του φιδιού.
  6. Μπορείτε επίσης να σχεδιάστε τόσα φιδάκια όσα και οι παίκτες. Νικητής θα είναι ο πρώτος που θα φτάσει στο μάτι του φιδιού. Προστατέψτε την πλαστελίνη βάφοντάς τη με λίγο βερνίκι ξύλου. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο ανθεκτική και δε θα γεμίζει σκόνη.

 

Παιχνίδι 7

Τσουβαλοδρομίες

Αριθμός παικτών: Πάνω από δύο
Τι θα χρειαστείτε: σακούλες σκουπιδιών

  1. Τα παιδιά φοράνε τις σακούλες στα πόδια και τις κρατάνε με τα χέρια.
  2. Χοροπηδώντας προσπαθούν να τρέξουν στο τέλος.
  3. Νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στην γραμμή το τερματισμού.

Για εσάς που θέλετε κάτι διαφορετικό, σας προτείνουμε να φτιάξετε μια πινιάτα. Στα παιδικά πάρτυ που διοργανώνονται στο εξωτερικό έχει εξέχουσα θέση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια χάρτινη κατασκευή ή κατασκευή από μπαλόνια, που μέσα της κρύβει παιχνιδάκια και γλυκίσματα, όπως γλειφιτζούρια και καραμέλες, όπου τα παιδιά καλούνται να την σπάσουν για να κερδίσουν το γλυκό της περιεχόμενο. Ξεκινήστε το φτιάξιμο μερικές μέρες πριν και μην το αφήνετε για την τελευταία ώρα, ώστε να προλάβει να στεγνώσει και να μη διαλυθεί πριν την ώρα της…

Back to top button