Κατσαρολάκι

Και λίγο gourmet διάθεση με γαρίδες σεβίτσε και αβοκάντο!

Για να δούμε τι είναι το περιβόητο σεβίτσε που ακούμε το τελευταίο διάστημα μέσα από τις εκπομπές μαγειρικής… και πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια δική  μας εκδοχή.

Το σεβίτσε (ceviche) είναι μια μέθοδος μαγειρικής που χρησιμοποιεί την οξύτητα του χυμού των εσπεριδοειδών (ή χυμού φρούτων που έχουν υποστεί ζύμωση) προκειμένου να μετουσιώσει τις πρωτεΐνες της σάρκας των θαλασσινών ή ψαρικών σε στάδιο που είναι εύκολα βρώσιμες, μοιάζοντας σε υφή και σύνθεση με το αποτέλεσμα μιας ήπιας θερμικής επεξεργασίας.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κιλά μεγάλες γαρίδες – αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ (από 4-6 λάιμ)
5 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σως
αλάτι και πιπέρι
1 αβοκάντο – αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κύβους
16 κράκερ με χαμηλά λιπαρά για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τις γαρίδες και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήστε να σταθεί για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι γαρίδες να γίνουν διάφανες.  Προσθέστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και κόλιαντρο και ανακατέψτε, καλύψτε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αφαιρέστε από το ψυγείο, κέτσαπ, τσίλι σως, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ και από πάνω γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο αβοκάντο. Σερβίρετε με κράκερ.

Back to top button