BookcornerKidsnews

Καλοκαίρι με ένα …βιβλίο για μικρούς και μεγάλους Τρικαλινούς

Ήδη έχει κερδίσει έδαφος η ανάγνωση μετά την καραντίνα 

Μικροί και μεγάλοι στο ατελείωτο ταξίδι των σελίδων

[divider]

Μέσα στις εικόνες που «φωνάζουν» καλοκαίρι, είναι και εκείνες που δείχνουν μια παραλία κι ένα βιβλίο, μια σκιερή αυλή κι ένα…βιβλίο, ένα τραπεζάκι σε μια όμορφη πλατεία με ένα δροσερό ποτήρι κι …ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο, είναι ο χρόνος που μας χαρίζεται μαζί με τον κόσμο που περιγράφει. Είναι πραγματικές διακοπές που βέβαια δεν αφορούν μόνο την εποχή του θέρους αλλά και μια βραδιά από μια κουραστική μέρα, μια χαλαρή Κυριακή μέσα στο καταχείμωνο κοκ. Ένα βιβλίο είναι πάντα μια ανάσα και ένας τρόπος να ανοίξει η ματιά μας. Είτε είμαστε 5 είτε 105. Είτε είμαστε σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο είτε στην κορυφή ενός βουνού.

[divider]

Όπως τονίζει η Βούλα Παπαντώνη Σελέκου από το Βιβλιοπωλείο   «Τα Μαγικά Γράμματα», «Τα παιδιά συνεχίζουν να απολαμβάνουν το βιβλίο. Με την ενθάρρυνση πάντα των γονέων, των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους.

[divider]

Οι Τρικαλινοί φαίνεται ότι εκτιμούν την αξία των βιβλίων και με την πρώτη ευκαιρία τα αναζητούν. Μάλιστα η καραντίνα, μετά από ατελείωτη χρήση social media, τηλεόρασης και συνδρομητικών καναλιών, στάθηκε η αφορμή για τους συμπολίτες να ξανασυστηθούν με αυτή την αγαπημένη συνήθεια. Και κατάφεραν να χτίσουν μια ισχυρή σχέση ξανά!

Τα παιδιά βέβαια διαχρονικά παραμένουν οι καλύτεροι αναγνώστες όσο κι αν γκρινιάζουμε ότι δεν ασχολούνται με το διάβασμα… Όπως τονίζει η Βούλα Παπαντώνη Σελέκου από το Βιβλιοπωλείο   «Τα Μαγικά Γράμματα», «Τα παιδιά συνεχίζουν να απολαμβάνουν το βιβλίο. Με την ενθάρρυνση πάντα των γονέων, των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους. Είμαστε βέβαια τυχεροί γιατί η πόλη μας έχει μια παράδοση στο παιδικό βιβλίο αλλά και μια θεμελιωμένη στήριξη σε αυτό. Φαίνεται ότι ήρθε ξανά η σειρά και των ενηλίκων να βρούνε ξανά το χαμένο αναγνώστη μέσα τους, και να αφιερώσουν χρόνο σε ένα βιβλίο που θα τους γεμίσει, που θα τους ταξιδέψει και που θα τους ξεκουράσει».

Προτάσεις πολλές! Ιστορικά, λογοτεχνικά, επιστημονικά για τους ενήλικες. Βιβλία που προβληματίζουν, που τραβούν την προσοχή αλλά και που διασκεδάζουν για τους μικρούς αναγνώστες.

Νέες κυκλοφορίες και παλαιότεροι κλασικοί τίτλοι βιβλίων. Και στις δύο περιπτώσεις και Τρικαλινών συγγραφέων. Όλα αυτά περιμένουν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων για να επιλέξει κανείς αυτό που ταιριάζει στην αναζήτησή του.

Το σημαντικότερο βέβαια, ο διάλογος με τον βιβλιοπώλη. Κι αυτό πρέπει να επισημανθεί. «Είναι σημαντική η επικοινωνία στην επιλογή βιβλίων. Γι’αυτό και το βιβλιοπωλείο της πόλης, της γειτονιάς που λέμε, είναι κομβικό για να αγαπήσει κανείς το διάβασμα. Θα μιλήσουμε μαζί του, θα του προτείνουμε με βάση αυτό που θέλει που χρειάζεται. Θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις εντυπώσεις του. Για τα παιδιά δε είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό το πώς επιδρά η επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο! Έρχονται παιδιά με τους γονείς τους και μοιράζονται μαζί μου τον ενθουσιασμό τους για την προηγούμενη επιλογή τους και ανυπομονούν για την επόμενη!».

Δείτε παρακάτω προτάσεις και επισκεφθείτε “Τα Μαγικά Γράμματα” |  Καποδιστρίου 6 | Τηλ. 2431070420

 

Back to top button