Playroom

Καλοκαίρι σημαίνει παιχνίδι!

Το καλοκαιράκι τα παιδιά έχουν απεριόριστο ελεύθερο χρόνο για να χαρούν το παιχνίδι. Με ποια όμως κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε τα παιχνίδια τους; Τι θα πρέπει να προσέξουμε; Και τι επιλέγουν τελικά οι γονείς; Ο κ. Βάιος Μπαμπανάρας από to Junior Toys ως ειδικός στο θέμα παιχνίδι απαντά στις ερωτήσεις μας.

IMG_2612

Ποια είναι ιδανικά παιχνίδια για το καλοκαίρι;

Αυτό που προσέχουμε στο κατάστημά μας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα αγοράς παιχνιδιών καταρχήν ανά ηλικία. Το καλό παιχνίδι λοιπόν ξεκινά από το να είναι και ανάλογο της ηλικίας του παιδιού. Και αυτό είναι διιαίτερα βασικό. Δεύτερο κριτήριο η ποιότητα που σαφώς διασφαλίζει την ασφάλεια του παιδιού. Και τρίτο βασικό η εποχή. Προφανώς το καλοκαίρι σημαίνει παιχνίδι έξω και αυτό δεν πρέπει να το στερούμε στα παιδιά. Οπότε μπορεί ο καθένας να επιλέξει από δροσιστικές πισινούλες αλλά και παιχνίδια εξωτερικού χώρου που θα κρατήσουν σε δράση τα παιδιά τους όλο το καλοκαίρι όπως μπασκέτες, τραμπάλες, κούνιες, τσουλήθρες και πολλά πολλά ακόμη. Μη ξεχνάμε βέβαια τη φαντασία και την βανάλογη ατμόσφαιρα και ελευθερία που πρέπει να νιώθουν τα παιδιά για να παίζουν γεμάτα ενέργεια.

Τι επιλέγουν οι γονείς;

Πολλές φορές οι γονείς παρασύρονται και από τις στιγμές που νιώθουν οι ίδιοι παιδιά. Έτσι μπορεί να αγοράζουν παιχνίδια που δεν είναι κατάλληλα για την ηλικία ή και κάποιοι ενήλικες που παίρνουν δωράκια. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να τους καθοδηγήσουμε και να τους δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για τη σωστή επιλογή.

Λίγα ή πολλά;

Λίγα και καλά. Είναι αποδεδειγμένο ότι το παιχνίδι που προσφέρεται μετά από μελέτη είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να τραβήξει την προσοχή του παιδιού, θα ασχοληθεί περισσότερο και θα έχει και τελικό κέρδος σε ότι αφορά τη δημιουργικότητά του. Θέλουμε τα παιδιά μας να παίζουν στον ελεύθερό τους χρόνο και ειδικά τώρα το καλοκαίρι να δημιουργούν μέσα από αυτά, να φαντάζονται και να οξύνουν τις δεξιότητές τους. Τα λίγα και καλά εξυπηρετούν περισσότερο από το πολλά λιγότερο ποιοτικά. Πάντως η αγορά παιχνιδιού έχει γίνει πραγματικά μια επιστήμη που μελετά πραγματικά τις ανάγκες των παιδιών και δημιουργεί τα αντίστοιχα παιχνίδια με βάση αυτές.

 

Παιχνίδι δίχως τέλος από τα Junior Toys αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες μέσα από μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών βιβλίων!!!

IMG_2611

IMG_2609

Back to top button