KidsnewsSchoolicantera

Καλύτερος μαθητής με εκπαιδευτικές εφαρμογές

SchoolAR

Η πρώτη δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για σχολικά βιβλία, SchoolAR, θα σας ταξιδέψει στο ηλιακό μας σύστημα. Ως βάση για τον σχεδιασμό της εφαρμογής SchoolAR – Γεωγραφία, επιλέχθηκε η πρώτη ενότητα του σχολικού εγχειριδίου της Γεωγραφίας ΣΤ δημοτικού που έχει τίτλο «Η Γη ως ουράνιο σώμα». Απολαύστε τους τρισδιάστατους πλανήτες, παρατηρήστε την περιστροφή τους γύρω από τον ήλιο και παρακολουθήστε ενημερωτικά βίντεο από τις εικονικές οθόνες που εμφανίζονται πάνω στο βιβλίο. Τέλος μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας απαντώντας σε διάφορα κουίζ.  Η εφαρμογή είναι προϊόν συνεργασίας του δημιουργού και σχεδιαστή καθηγητή πληροφορικής Γεωργίου Σωτήρη με την ερευνητική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου, ‘Media Pedagogy Research Group‘.

Stintaxi.com

Στην ιστοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου, stintaxi.com, που έχει δημιουργήσει ο δάσκαλος Παύλος Κώτσης θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα είναι ένα ιστολόγιο των Αντώνη Περισυνάκη και Νεκταρίας Πετρουλάκη όπου μπορείτε να βρείτε δωρεάν Φύλλα Εργασίας και Ασκήσεις για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά των Πρώτων Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Λεξοπαιχνίδι

Το Λεξοπαιχνίδι είναι μια νέα και πρωτότυπη εφαρμογή για κινητές συσκευές (κατεβάστε την εδώ για συσκευές με λογισμικό Android, κι εδώ για iPhone και iPad). Περιέχει μικρά παιδαγωγικά παιχνίδια, τα οποία παίζονται ατομικά ή με την επίβλεψη γονέα και συνδυάζει την διασκέδαση με την εξάσκηση του μυαλού.  Η εφαρμογή απευθύνεται σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού, καθώς και σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Τα παιδιά αυτά δυσκολεύονται συχνά να κατανοήσουν την τμηματική φύση των λέξεων, δηλαδή ότι κάθε λέξη αποτελείται από φωνήματα και συλλαβές.  Προκειμένου να επιτύχει στα παιχνίδια της εφαρμογής, το παιδί πρέπει να εφαρμόσει τα παραπάνω, δηλαδή να «σπάσει» τη λέξη στα μικρότερα στοιχεία από τα οποία αποτελείται (φωνήματα) και να τα επεξεργαστεί, ενεργοποιώντας συγχρόνως και άλλες γνωστικές διεργασίες (μνήμη, προσοχή, αντίληψη και μάθηση). Η Επιστημονική επιμέλεια έγινε από την Κατερίνα Τσίτση, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος (MSc), εξειδικευμένη στις μαθησιακές δυσκολίες

Back to top button