Κατσαρολάκι

Καρπούζι: Όσα δεν ξέρετε για το πιο καλοκαιρινό φρούτο!

Το καρπούζι είναι ίσως το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο κάθε ανθρώπου. Αν νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για αυτό τότε δείτε μερικά απίστευτα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε.

Το καρπούζι είναι κυρίως νερό Το 91% του καρπουζιού αποτελείται από νερό και αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο δροσιστικό και έχει πολύ λίγες θερμίδες.

Δεν είναι πάντα ροζ Μπορεί να έχετε συνηθίσει την κλασική μορφή του καρπουζιού και το ροζ χρώμα του αλλά υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις καρπουζιών, όπως είναι το κίτρινο, το κόκκινο, το πορτοκαλί και το άσπρο.

Δεν είναι όλα τα καρπούζια στρογγυλά Τα καρπούζια υπάρχουν σε διάφορα χρώματα και σχέδια αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο, είναι το τετράγωνο καρπούζι της Ιαπωνίας.

Είναι το τέλειο δώρο για χώρες όπως είναι η Κίνα και η Ιαπωνία Στην Κίνα και στην Ιαπωνία συνηθίζεται να δίνεται καρπούζι σε κάθε καλεσμένο ως δώρο και ευχαριστώ για την επίσκεψή τους σε κάποιο σπίτι.

Η Αίγυπτος είναι η μητέρα χώρα του καρπουζιού Παρόλο που δεν έχει εξακριβωθεί εντελώς ποια χώρα δημιούργησε το καρπούζι, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το καρπούζι πρωτοεμφανίστηκε στην Αίγυπτο πριν από περίπου 5000 χρόνια.

Είδη καρπουζιού Πάνω από 1200 διαφορετικά είδη καρπουζιού καλλιεργούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν 3 βασικά είδη.

Προστατεύει τον οργανισμό Το καρπούζι είναι το τέλειο φρούτο για να φάτε λίγο πριν την προπόνησή σας. Το καρπούζι θα σας προφυλάξει από πιάσιμο των μυών σας ειδικά αν έχετε γυμναστεί αρκετά.

Back to top button