Κατσαρολάκι

Κρέμα με γάλα αμυγδάλου και σαφράν

Κρέμα με γάλα αμυγδάλου και σαφράν

Υλικά:
500ml γάλα αμυγδάλου
3 κρόκους αυγών βιολογικών
100 γρ. ζάχαρη καστανή ή καρύδας
40 γρ. κορν φλάουρ βιολογικό
6 στημόνες κρόκου κοζάνης
50ml Amaretto
λίγους σπόρους κάρδαμου για γρανίρισμα

sk02-71-a-jpg-485x400_q85_crop_upscale

Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα μπoλ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε με αυγοδάρτη για να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το γάλα αμυγδάλου και το σαφράν σε μέτρια φωτιά και αφήστε να ζεσταθεί.

Πάρτε λίγο από το ζεστό γάλα και ρίξτε το μέσα στο μπολ με τους κρόκους, ανακατέψτε και έπειτα μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε με αυγοδάρτη και αφήστε να βράσει για 1΄-2΄. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το Amaretto. Ανακατέψτε. Αφήστε 10΄ να κρυώσει, σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3 ώρες.

Όταν πρόκειται να σερβίρετε, βγάλτε την κρέµα από το ψυγείο, ανακατέψτε τη λίγο με τον αυγοδάρτη, μοιράστε τη σε μπολ ή ποτήρια της αρεσκείας σας και διακοσμήστε με σπόρους κάρδαμου σπασμένους στο γουδί.

Tips: Χωρίς το Amaretto. Σε 50 ml ζεστό νερό βάλτε τους στήμονες σαφράν για δέκα λεπτά ώστε να βγάλουν τα άρωμα τους. Έπειτα συνεχίστε τη διαδικασία κανονικά.

 

Back to top button