Kidsnews

Μεγάλη γιορτή στο πάρκο του Αη Γιώργη για ανάπηρα παιδιά

Ένα πάρκο γεμάτο χαρά και αγάπη. Ένα πάρκο με μαθητές σχολείων, εκπαιδευτικές, φοιτητές, μαθητές ειδικών σχολείων, μέλη συλλόγων ΑμεΑ, που έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η άσκηση αφορά και τους συμπολίτες με αναπηρία, αφορά όλους, όσοι έχουν κάποια αναπηρία. Αυτό το μήνυμα για την άσκηση των ΑμεΑ δόθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου 2018 στη διάρκεια της μεγάλης υπαίθριας διοργάνωσης, που με τη φροντίδα του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Αη Γιώργη.

Ο Δήμος Τρικκαίων, ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ», το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το ΕΕΕΕΚ, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, η ειδικότητα Ειδικής Αγωγής της ΣΕΦΑΑ, το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του παν. Θεσσαλίας, τα 9ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία, τα 5ο και 7ο Γυμνάσια, τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» συνεργάστηκαν και προσέφεραν «μαθήματα» ισότητας στην άθληση. Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ακης Αναστασίου, αυτές οι δράσεις αποτελούν πυξίδα για τον Δήμο Τρικκαίων, που ήδη ενεργεί για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης και κίνησης των ΑμεΑ στα Τρίκαλα, ενώ ευχαρίστησε και όλους/ες για τη συμμετοχή τους.
Ολο το πρωί στο ηλιόλουστο πάρκο, που «έλαμπε» από τη συνεχή φροντίδα των εργαζομένων στον Δήμο, γίνονταν δράσεις. Όπως το μπάσκετ με καρότσι, με αμαξίδιο που παραχώρησε ευγενικά η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο των Τρικάλων, «Ασκληπιός». Επίσης, υπήρχαν σταθμοί bocce, σκυταλοδρομίες, ειδικά παιχνίδια, «φιδάκι» βιώσιμης κινητικότητας, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, οι δημιουργηθείσες ομάδες άλλαζαν θέση, ώστε όλοι να παίζουν σε κάθε παιχνίδι, με τη σειρά τους. Και γέμισε όλο το πάρκο από γέλια και χαρά, όλων των παιδιών, αλλά και όλων, όσοι σκέφτονται πως οι συμπολίτες ΑμεΑ δικαιούνται έναν καλύτερο τρόπο διαβίωσης και άσκησης.

Back to top button