Kidsnews

Μια γιορτή όλο αγάπη – Διαβάστε Παραμυθοϊστορίες της Κατερίνας Παπανικολοπούλου στο trikalakids !!!

Αναζητώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα «μπλέξουμε» ανάμεσα σε πολλά ευχάριστα. Δώρα, αγορές….μια υπερπαραγωγή! Την ψυχή της γιορτής όμως, τη συναντούμε ακόμη όμως, σε εκείνες τις στιγμές της αγάπης. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι μόνο αγάπη. Είναι η γιορτή των απλών, των ταπεινών μπροστά στα στολίδια και τα φώτα. Γιατί αν το σκεφτούμε, η ίδια η γέννηση του Χριστού αυτό μας, λέει, η αγάπη δεν χρειάζεται για να γεννηθεί τίποτα παραπάνω από μια ζεστή αγκαλιά.

*************

Έτσι λοιπόν, μέχρι τα Χριστούγεννα, θα γιορτάσουμε μαζί σας, και με την αγαπημένη μας Κατερίνα Παπανικολοπούλου, η οποία θα μοιραστεί μαζί μας μια αγκαλιά παραμυθοϊστορίες, που θα μας φτάσουν μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι από τις πιο γλυκές στιγμές στο trikalakids.gr, και ευχαριστούμε την κα Κατερίνα Παπανικολοπούλου, γι’ αυτή την τόσο γενναία μοιρασιά.

Λίγα λόγια Κατερίνα Παπανικολοπούλου

Η Κατερίνα Παπανικολοπούλου κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική (Μ.Α.) και στην Αγγλία (Ρh.D). Πα πρώτη φορά έγινε σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής το 2003 στην 31η Εκπαιδευτική Περιφέρεια και ξανά το 2007 στη 10η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Τρικάλων. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την παιδική λογοτεχνία, την ποίηση, το παραμύθι και το παιδαγωγικό παιχνίδι στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία. Βιβλία της που κυκλοφορούν είναι: “Η Τρικελίνα”, “Ο Μπουρμπουλήθρας σε μια απίστευτη ιστορία”, “Ο λύκος ο Νίκος και η προβατίνα η Ματίνα”, “Η ωραιότερη ζωγραφιά της Μαρίνας”, “Νηπιαγωγείο – Ευέλικτη ζώνη – Σχέδια εργασίας και Καρτέλες για παιχνίδια ανάγνωσης”.

 

(2013) Η πριγκίπισσα Σταρένια, ο μύλος και τα ξωτικά, Εκδόσεις Κάλφας
(2007) Καρτέλες για παιχνίδια ανάγνωσης για το νηπιαγωγείο και την Α΄ δημοτικού, Μεταίχμιο
(2006) Η ωραιότερη ζωγραφιά της Μαρίνας, Ταξιδευτής
(2006) Ο λύκος ο Νίκος και η προβατίνα η Ματίνα, Δίπτυχο
(2005) Ο Μπουρμπουλήθρας σε μια απίστευτη ιστορία, Ταξιδευτής
(1993) Η Τρικελίνα, Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις

 

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2007) Της τάξης και της πράξης, Δίπτυχο

 

Λοιποί τίτλοι
(2004) Συλλογικό έργο, Νηπιαγωγείο. Ευέλικτη ζώνη. Σχέδια εργασίας, Γένεσις [επιμέλεια]

Back to top button