Kidsnews

Μπαμπάδες εν δράσει στο 10ο Δημοτικό Σχολείο! – Μαθαίνουν στα παιδιά τι σημαίνει ομάδα και συλλογικότητα

Μέχρι σήμερα ο στερεοτυπικός μύθος ήθελε τις μανούλες να “βγαίνουν” μπροστά στα σχολικά θέματα και στις δράσεις. Όμως, τα πράγματα σταδιακά ευτυχώς αλλάζουν. Υπάρχουν γύρω μας μπαμπάδες που αναλαμβάνουν δράση, που γίνονται ομάδα, που παίρνουν πρωτοβουλίες και τα κάνουν όλα αυτά πολύ καλά και μεγάλη επιτυχία.

Όπως οι μπαμπάδες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, που αποφάσισαν να δείξουν στα παιδιά το δρόμο της ομαδικότητας στην πράξη. Έτσι, μέσα από την ανάπτυξη ενεργών σχέσεων στη σχολική κοινότητα, όχι μόνο μετέχουν δυναμικά και παρεμβατικά, αλλά έφτιαξαν ακόμη και ομάδα μπάσκετ – η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα του δήμου Τρικκαίων- κάνοντας τα παιδιά να ακολουθήσουν το λαμπρό αυτό παράδειγμα.

Μιλήσαμε με τον κ. Νίκο Κομματά, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα. Όπως μας είπε, τα παιδιά υποδέχονται αυτή τη δραστηριοποίηση των μπαμπάδων με ενθουσιασμό και αποκτούν πραγματικά πρότυπα συμπεριφοράς. Γιορτές, ημερίδες, αθλητισμός και πολλές πολλές δράσεις έχουν γίνει και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Πρόσφατα μάλιστα  έκοψαν και την πίτα τους οι “Σούπερ μπαμπάδες”…

“Σε κάθε μας συνάντηση εκτός από το να περνάμε όμορφα, να χτίζουμε σχέσεις, συζητούμε για το σχολείο, συμμετέχουμε στη ζωή της σχολικής κοινότητας. Είναι πολύ σημαντικό πραγματικά στην εποχή μας. Συνεχώς λέμε στα παιδιά να είναι ομάδα, να δρούνε συλλογικά… πρέπει κι εμείς να το δείξουμε αυτό με τον τρόπο μας”, αναφέρει ο κ. Κομματάς.

Από εμάς πολλά πολλά μπράβο, και μακάρι αυτή η αλληλεγγύη και η συλλογική στάση να μεταδοθεί ως διάθεση σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας!

Back to top button