Κατσαρολάκι

Μπιφτέκια vegan από φασόλια

Υλικά

500 γραμμάρια ξερά φασόλια μαγειρεμένα [κόκκινα κατά προτίμηση]
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια φλέικς βρώμης
50 γραμμάρια αλεύρι πλήρες
1 κουταλίτσα μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράστε τα φασόλια ή αγοράστε μια κονσέρβα
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά
Σε μίξερ τοποθετήστε τα φασόλια και τα λαχανικά -Προσπαθήστε να κοπούν χοντρά
Σε μεγάλο μπολ ρίξτε αυτό το μείγμα -Προσθέστε τη βρώμη, το αλεύρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Σχηματίστε μπιφτέκια, όσο χοντρά τα θέλετε -Αφήστε να ξεκουραστούν 1 ώρα στο ψυγείο
Ψήστε τα στο φούρνο, στο γκριλ, ή τηγανίστε τα με ελαιόλαδο

Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε μπιφτέκια από φακές, από σόγια κλπ.

Back to top button