Κατσαρολάκι

Μπομπότα Γλυκιά με Σταφίδες! Ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμάκι!

Υλικά

  • 500 gr. καλαμποκάλευρο
  • 800 ml. νερό
  • 100 ml. χυμό πορτοκάλι
  • 250 gr. ζάχαρη
  • 150 gr. σταφίδα σουλτανίνα
  • 150 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κάψουλα βανιλλίνης

Οδηγίες

 

  • Ζεσταίνουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, να έρθουν σε χλιαρή θερμοκρασία.
    Το μεταφέρουμε σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς!
    Πρέπει να το ενσωματώσουμε στο νερό αργά για να μην κάνει σβώλους!
    Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο το αφήνουμε τελευταίο.
  • Ο χυλός που θα πάρουμε πρέπει να είναι ρευστός και όχι πολύ πηκτός.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 -30 λεπτά, στους 180°C.

Tip: Μπορούμε επίσης να βάλουμε το μίγμα σε φορμάκια!

Βρήκαμε τη συνταγή εδώ

 

Back to top button