Σχολές γονέων

Νονά: μια μοναδική σχέση ζωής !

Το Πάσχα έφτασε και το βαφτιστήρι σας περιμένει πως και πώς τα δώρα του..

Τα απαραίτητα δώρα λοιπόν για το Πάσχα είναι: 

1) Αρχικά μια όμορφη λαμπάδα. Συνήθως όσο πιο μικρό το βαφτιστήρι τόσο πιο φορτωμένη η λαμπάδα ,ιδίως αν μιλάμε για κοριτσάκι. Καλό είναι να έχετε μια επικοινωνία με τους γονείς πριν την επιλέξετε, μήπως και το παιδί έχει ήδη συγκεκριμένες προτιμήσεις.

2) Ένα λαχταριστό σοκολατένιο αυγό.  Όσο μεγαλύτερο είναι το αυγό, τόσο περισσότερο θα χαρεί. Ακόμη, το αυγό μπορεί να συνοδεύεται από ένα πασχαλινό τσουρέκι, μπισκοτάκια , σοκολατάκια , γλυκά . Γενικά, όλες οι λιχουδιές είναι ευπρόσδεκτες από τα μικρά παιδιά. (Προσοχή βέβαια μην το παρακάνετε!)

3)Το πιο σύνηθες πασχαλινό δώρο είναι τα παπουτσάκια. Καλό είναι να ρωτήσετε τους γονείς για το νούμερο, ώστε να αποφευχθούν οι αλλαγές  και να μάθατε τι θα άρεσε περισσότερο στο βαφτιστήρι σας. Δεν είναι κακό να ρωτήσετε και το ίδιο ή ακόμη και να πάτε μαζί να διαλέξετε για να είναι επιτυχημένη η αγορά .

 

Γενικότερα…

Τέλειος νονός δεν είσαι μόνο για τα δώρα, ούτε είναι αποκλειστικά Πασχαλινή υπόθεση.. Αν πάρεις απόφαση και γίνεις νονός, υπάρχει ένας μεγάλος δεσμός με το παιδί, είσαι ο πνευματικός του γονιός. Υπάρχει μία στενή σχέση την οποία θα πρέπει να γεμίζεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο στις γιορτές. Βρες έστω και λίγο χρόνο να αφιερώνεις στο βαφτιστήρι σου που και που, να πάτε μια βόλτα , ίσως και να ξεκινήσετε κάποιο χόμπι μαζί..  Είναι πολύ σημαντικό να έχετε επαφή με το παιδί και η σχέση σας να μην είναι τυπική (μόνο για τα δώρα δύο φορές το χρόνο) ή ακόμα χειρότερα ανύπαρκτη.

 

Τα παιδιά όσο μικρά και αν είναι, αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε και θα εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο το να είστε εσείς εκεί παρά ένα μεγάλο φαντασμαγορικό παιχνίδι. Ένας μεγάλος φίλος και «προστάτης» είναι πιο σημαντικός από ένα λούτρινο αρκουδάκι που μιλάει..

 

Αυτός είναι και ένας λόγος επομένως, που δεν πρέπει να αγχώνεστε αν δεν έχετε την οικονομική πολυτέλεια να πάρετε στο παιδί τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά δώρα. Είναι παιδάκι δεν ξέρει από μάρκες! Μπορεί να καταλάβει όμως την αγάπη και την τρυφερότητα που δέχεται.

 

Πότε να  του πάτε τα δώρα..

Η παράδοση λέει ότι τα δώρα τα δίνουμε Μεγάλη Πέμπτη ή Μεγάλη Παρασκευή, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο εξαρτάται από τον χρόνο και το πρόγραμμα σας. Να ξέρετε πάντως πως τα παιδιά ανυπομονούν, οπότε κανένα πρόβλημα δεν θα έχουν αν τα επισκεφτείτε νωρίτερα.

 

Τι γίνεται όταν υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία με τους γονείς;

Φροντίστε να μην γίνετε καπνός αν θέλετε να είστε ένας σωστός πνευματικός γονιός!

Όποιο και αν είναι το πρόβλημα ανάμεσα σε εσάς και τους γονείς του παιδιού, πρέπει να το παραμερίσετε, να παραμείνει μεταξύ σας και το παιδί να μην αντιληφθεί τίποτα. Γι’ αυτό κάντε την καρδιά σας πέτρα σε αυτήν την περίπτωση, επισκεφτείτε το και σκεφτείτε την όμορφη υποχρέωση που έχετε στο βαφτιστήρι σας , το μεταξύ σας δέσιμο και τη χαρά που θα του προσφέρετε.

Back to top button