KidsnewsSchoolicantera

Ξαφνικό λουκέτο σε όλα τα σχολεία | ‘Ενας χρόνος κι ακόμη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας και στήριξης των μαθητών

‘Οπως ανακοινώθηκε κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, δηλαδή και στις περιοχές στο «κόκκινο», όπου όλες οι βαθμίδες έμεναν ανοιχτές πλην των Λυκείων. Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Το άνοιξε κλείσε και μάλιστα μέσα από τόσο ξαφνικό τρόπο, δείχνει ότι για ακόμη μια φορά θα πληρώσουν οι μαθητές την κακή οργάνωση και την απουσία μέτρων προστασίας στα σχολεία.

Ένα χρόνο μετά,θα έπρεπε:

Να έχουν μειωθεί οι μαθητές ανά σχολική τάξη. Αντιθέτως μέσα στην πανδημία αυξήθηκαν.

Θα έπρεπε όλα τα σχολεία να διαθέτουν συστήματα αερισμού και απολύμανσης. Μείναμε μόνο στα ανοιχτά παράθυρα.

Σε πολλά σχολεία καθαρίστριες υπήρχαν μόνο για συγκεκριμένες ώρες μιας και θεωρήθηκε περιττό μέτρο η συνεχής καθαριότητα.

Να δίνονται σε καθημερινή βάση σε όλα τα παιδιά κατάλληλες μάσκες υψηλής προστασίας. Αντί αυτών μείναμε στις υφασμάτινες οι οποίες έχουν κριθεί ότι δεν καλύπτουν την διασπορά εντός κλειστών χώρων.

Να έχουμε ενισχύσει και την παιδιατρική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Να έχουν εμβολιαστεί οι εκπαιδευτικοί και οι ευπαθείς γονείς. Έχει περάσει τρίμηνο από την έναρξη των εμβολιασμών και τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι για κλάματα. Αυτή τη στιγμή, οι μόνοι εκπαιδευτικοί που εμβολιάστηκαν ανήκουν στην ηλικία 60-64 και κάποιοι ελάχιστοι κατά τις δύο ημέρες της ισχυρής χιονόπτωσης στην περιοχή μας, καθώς κλήθηκαν να εμβολιαστούν με εμβόλια που είχαν περισσέψει από την ομάδα 80 συν. Οι υπόλοιποι δήλωσαν μεν πρόθεση αλλά από όσα γνωρίζουμε, δεν κλήθηκαν ποτέ.

Τέλος, δυστυχώς ούτε τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης λύθηκαν. Χιλιάδες παιδιά καλούνται σε τηλεκπαίδευση με ακατάλληλο ή καθόλου εξοπλισμό ή αδύναμες συνδέσεις. Τα 200 ευρώ που θα δινόταν με τη μορφή voucher και αυτά μόνο σε όσους έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, ακόμη τα περιμένουν γονείς και μαθητές. Σήμερα υπογράφηκε η συγκεκριμένη απόφαση, οπότε ελπίζουμε έστω και μέσα σε αυτές τις συνθήκες να επισπευσθεί η διαδικασία.

 

 

 

Back to top button