Kidsnews

Οι αριθμοί και πίσω οι ανθρώπινες ιστορίες οικονομικής κρίσης αλλά και κακοποίησης

Σε 3.336 παιδιά πρόσφερε στήριξη το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλία

Όποιος επιθυμεί μπορεί, είτε σε είδος, είτε με εθελοντική εργασία, είτε με χρήματα να στηρίξει το έργο του Χαμόγελο του Παιδιού απευθυνόμενος στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στην Θεσσαλία, Ηφαίστου 9 Λάρισα 41222
τηλ 2410 560900, thessalia@hamogelo.gr

Στο πλευρό 3.336 παιδιών στάθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλία. Μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στην περιοχή, αναδεικνύονται η αδυναμία πολλών οικογενειών να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, αλλά και οι περιπτώσεις κακοποίησης με θύματα παιδιά. Περιπτώσεις πίσω από κλειστές πόρτες των τοπικών κοινωνιών.

Ειδικότερα, το α΄ Εξάμηνο του 2017 το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 502 παιδιά και 171 οικογένειες σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο και Καρδίτσα. Πρόκειται για παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και ενισχύονται κάθε μήνα με ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ανάμεσα τους κυρίως οικογένειες μονογονεϊκές και πολυμελείς.

Όπως αναφέρει και ο συντονιστής του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλία κ. Γρηγόρης Λογγαρίδης, στόχος είναι η συνεχής στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Η στήριξη αυτή δεν μπορεί να είναι αποσπασματική αλλά καθημερινή ακόμη και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα μιας και στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά των συμπολιτών.

Σε ότι αφορά στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας του Χαμόγελου του Παιδιού, από τις αρχές του 2017 διαχειρίστηκε 12 καταγγελίες που αφορούσαν 27 παιδιά θύματα κακοποίησης. Από αυτές 7 αφορούσαν το νομό Μαγνησίας, 3 το νομό Λάρισας και 2 το νομό Καρδίτσας καμία το νομό Τρικάλων.
Πρόκειται κυρίως για παιδιά ως 6 ετών (44%) αλλά και ηλικίας από 7 ως 12 ετών (41%) ενώ σε ποσοστό 15% παιδιά ηλικίας 13-18 χρόνων.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρεμβαίνει και προληπτικά και στη Θεσσαλία από τις αρχές του έτους ενημέρωσε περισσότερους από 2700 μαθητές και 240 γονείς και εκπαιδευτικούς για το τί θεωρείται κακοποίηση και πώς μπορεί κανείς να ζητήσει βοήθεια.

Back to top button