KidsnewsSchoolicantera

Οι ειδικότητες που προτιμούνται για σπουδές | 127 οι θέσεις μαθητείας στα Τρίκαλα για το 2018-2019

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» αποφοίτων ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2018-2019. Για την τρέχουσα περίοδο υλοποίησης της δράσης έχουν ενσωματωθεί 21 ειδικότητες ενώ όπως επισημαίνεται από πλευράς του υπουργείου, βασικός σκοπός του θεσμού είναι η ομαλή μετάβαση των αποφοίτων των ΕΠΑΛ από την εκπαίδευση στο επάγγελμα, η εξοικείωσή τους με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, καθώς και η αφομοίωση επαγγελματικής κουλτούρας δέσμευσης των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση των μαθητευομένων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και β) μαθήματα Ειδικότητας στη σχολική μονάδα. Οδηγεί σε πτυχίο επιπέδου 5 κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης.

Συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες θέσεις Μαθητείας σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για το σχολικό έτος 2018-2019 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία είναι 643, με ποσοστό αιτήσεων κάλυψης που έφτασε στο 92%. Η κατανομή των θέσεων ανά νομό για τη Θεσσαλία έχει ως εξής: Τρίκαλα 127, Λάρισα 321, Βόλος 131 και Καρδίτσα 64.

Ο αριθμός των θέσεων ανά Ειδικότητα αποτελεί συνδυασμό τόσο της ζήτησης από την πλευρά των υποψηφίων όσο και της προσφοράς θέσεων από την πλευρά των εργοδοτών. Για τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας οι δύο ειδικότητες που έχουν και την περισσότερη ζήτηση, είναι αυτή του Βοηθού Νοσηλευτή και του Τεχνικού Οχημάτων. Ακολουθούν ειδικότητες υπαλλήλων διοικητικών υπηρεσιών και βοηθών βρεφονηπιοκόμων.

Back to top button