KidsnewsΥγεία

Ολοκληρωμένες παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες στο νομό Τρικάλων-Ενισχύεται με προσωπικό η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Tην ανάπτυξη πλήρους παιδοψυχιατρικής δομής μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Τρικάλων ΣΥΝ-ΕΙΡΜΟΣ α.μ.κ.ε. με εξειδικευμένο προσωπικό, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, προχωρώντας σε μια τομή για την περιοχή, καλύπτοντας μια μείζονα ανάγκη για τα Τρίκαλα, αλλά και τη Δυτική Θεσσαλία.

Η σχετική απόφαση αποσκοπεί στην κάλυψη των υφιστάμενων ελλειμμάτων του συστήματος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Συν-ειρμός α.μ.κ.ε. Κοινωνικής Αλληλεγγύης που καλύπτει τον τομέα Ψυχικής Υγείας Τρικάλων – Καρδίτσας, να ενισχύεται με τις ειδικότητες Παιδοψυχιάτρου, Ψυχολόγου, Ειδικού Παιδαγωγού κι έναν Κοινωνικό Λειτουργό ή έναν Επισκέπτη Υγείας.

Ο προϋπολογισμός και η χρηματοδότηση της εν λόγω απόφασης θα καλυφθεί για 18 μήνες (κατά προσέγγιση) μέσω συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Π.Ε.Π. (ΕΣΠΑ 2014-2020) με 126.000 ευρώ, ενώ η δομή με την ίδια απόφαση, διασφαλίζει τη διαχρονική της λειτουργία και παροχή υπηρεσιών, αφού μετά τη λήξη της περιόδου χρηματοδότησης από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, οι σχετικές δαπάνες λειτουργίας θα καλύπτονται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική απόφαση, μιας και εδώ και χρόνια επισημαίνεται η ανάγκη της λειτουργίας μιας ολοκληρωμένης δομής παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών. Η Κινητή Μονάδα αποτελεί δε ιδανικό φορέα υλοποίησης, μιας και ήδη προσφέρει μια δέσμη αντίστοιχων υπηρεσιών ζωτικής σημασίας σε ότι αφορά την ψυχική υγεία στην ευρύτερη περιοχή.

Back to top button