Bookcorner

Ο “Άτλαντας των Μύθων” – Πολλά παραπάνω από ένα απλό βιβλίο μυθολογίας!

Η μυθολογία, σίγουρα είναι από τις αγαπημένες θεματολογίες όλων των παιδιών… και όχι μόνο! Έλειπε όμως πραγματικά ένα παιδικό βιβλίο, που θα μιλάει τη σύγχρονη γλώσσα των παιδιών.

Αυτός είναι και ο λόγος που Ο “Άτλαντας των Μύθων” από τις εκδόσεις Ψυχογιος, έγινε το αγαπημένο μας βιβλίο, που διαβάζουμε ξανά και ξανά, γνωρίζοντας όχι μόνο την ελληνική μυθολογία, αλλά και μύθους από κάθε άκρη του κόσμου μας!

Κείμενα και εικονογράφηση, έχουν καταφέρει να μας προσφέρουν ένα βιβλίο που πραγματικά δεν θα πρέπει να λείπει από τις βιβλιοθήκες όσων έχουν παιδιά, και που σίγουρα θα θεωρηθεί στα επόμενα χρόνια κλασσικό.

Δώδεκα μαγικοί κόσμοι της μυθολογίας με οδηγό αυτό τον μοναδικό άτλαντα, ταξιδεύουν τα παιδιά στο χρόνο και στον τόπο! Οι χάρτες στον Άτλαντα των Μύθων είναι ξεχωριστοί:δείχνουν πώς δώδεκα απίθανοι πολιτισμοί είδαν και σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο. Για κάποιους είναι ένα γιγάντιο δέντροή ένα αναποδογυρισμένο βουνό, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ζούμε στην πλάτη μιας πελώριας χελώνας.Όλοι τους, όμως, είναι συναρπαστικοί.

Για το συγγραφέα

Ο ΤΣΙΑΓΚΟ ΤΖΕ ΜΟΡΑΪΣ είναι μισός Γάλλος και μισός Βραζιλιάνος, και ζει στο Λονδίνο. Μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από στοίβες βιβλία και κόμικς με θέμα την ιστορία, τους μύθους και τους θρύλους όλων των τόπων της Γης – από τον Αμαζόνιο ως την Αφρική και από την Ευρώπη ως την Άγρια Δύση. Δε σταμάτησε ποτέ να διαβάζει, να γράφει και να ζωγραφίζει, και τελικά όλα αυτά έγιναν η δουλειά του. Έχει εικονογραφήσει για εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά, κόμικς και παιδικά βιβλία. Το πρώτο του βιβλίο (γραμμένο από κοινού με τη σύζυγό του Άνα), The Zoomer’s Handbook, κέρδισε το Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Sheffield.

Back to top button